Ajuntament de Silla

Festes i Tradicions

Festes i Tradicions

Les festes majors se celebren en honor del Crist de Silla, el dia 6 d’agost, una advocació fonamentada des del segle XVII, dins de les quals són de ressenyar els actes litúrgics singulars com “La Carxofa”, que se celebra en acabar la processó, on un xiquet vestit d’àngel canta un motet penjat en un aparell de fulles obertes, similar als que es canten en altres poblacions de la comarca, acompanyat per una melodia que interpreten diversos violoncels i violins. També cal destacar les Danses, els Gegants i els Nanos, però sobretot, “la dansa dels Porrots”, que es representa només aquest dia, on els balladors abillats a la romana i armats de porres interpreten una dansa d’aire guerrer al so del tabalet i la dolçaina.

Últimament també s’ha rellançat la festa del 20 de gener, en honor del seu altre patró, Sant Sebastià, celebrant la popular “Fira del Comerç i Alimentació” que cada vegada assoleix de més presència i èxit. També s’ha recuperat la celebració de Sant Roc a càrrec de la parròquia de la barriada.

A hores d’ara, Silla és un municipi dinàmic i en continua expansió. Les perspectives de futur són excel·lents, però no ha oblidat el seu passat, dedicant molts esforços a no perdre la identitat com a poble, per la qual cosa, sempre serà ben rebut qualsevol intent de retrobar i consolidar el patrimoni cultural.

  Galeria d'imatges
  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23