Ajuntament de Silla

Campanyes

Campanyes

El valencià, sempre al teu costat. Calendari

El calendari del 2022 amb el lema «El valencià, sempre al teu costat» dedica els mesos a diversos espais lingüístics, ja que la llengua és apta per a usar-la en qualsevol situació i és necessari parlar-la i escriure-la per tal de dignificar-la i donar-li la importància que es mereix.

El calendari recull el lèxic propi d’aquests espais: comerç, esdeveniments, muntanya, mitjans de comunicació, platja, esport, escola, cuina, jocs infantils, informàtica…

A Silla es viu, se sent i es parla valencià

Aquesta campanya naix de la necessitat del servei lingüístic i de l’Ajuntament de tindre bosses a fi de repartir les campanyes entre els comerços, l’ajuntament i els centres educatius. Han sigut tan útils i pràctiques que han hagut d’encomanar-se en diverses ocasions.

Porrot Jove de Narrativa

Aquest projecte va nàixer el 2018 per promoure i difondre l’ús literari del valencià dins de l’àmbit escolar del municipi de Silla, el qual se subdivideix en tres categories: primària, secundària i batxillerat. En aquest concurs només poden participar els col·legis i instituts de Silla presentant dues obres de cada classe de 6é de Primària, 4t de l’ESO i 2n de Batxillerat.

Ací pots totes les obres finalistes i guanyadores de cada categoria. 

Cartes als Reis d’Orient

L’SNL edita i distribueix les cartes als Reis d’Orient amb la col·laboració dels col·legis. Cada any fem un disseny diferent però sempre atractiu, pensat per als xiquets i xiquetes

La carta també la poden emplenar i enviar a través del web javenenelsreis.com. També poden jugar, pintar i crear nadalenques.

Benvinguts a casa

Aquesta nova campanya és un obsequi per a les parelles que esperen un fill o filla i consta d’una caixeta que ens indica que «Començar en valencià és començar amb bon peu. És la seua vida. És el nostre futur». Dins podem trobar un adhesiu per a cotxe «Ves a espai. Mantín la distància de seguretat»; un pitet amb el lèxic més bàsic «bolquer, bressol, cabàs, rosegador, trona, farinetes…», i una relació de noms de xiquetes i de xiquets en valencià «Ja li heu triat nom? En valencià en tenim de ben bonics!»

Si vas a ser pare o mare, vine al Servei de Normalització Lingüístic i tindràs el teu obsequi (fins a final d’existències)

Vocabulari de noms de persona (AVL)

Valencià per la igualtat

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar i sensibilitzar el personal de l’Ajuntament de la importància d’emprar un llenguatge inclusiu en el treball diari i oferir eines que els facilite la feina. La llengua és important i amb ella ens comuniquem i mostrem la nostra forma de pensar i de ser. També transmetem com és la nostra societat. Amb aquest projecte es pretén fomentar la igualtat a través del llenguatge.

Guia de valencià per la igualtat

En aquesta guia, que forma part de la campanya «Valencià per la igualtat», s’ofereixen diverses recomanacions per tal d’usar un llenguatge inclusiu adient a la societat en què vivim, que demana una igualtat entre dones i homes i que les dones hi siguen presents.

Si bé és cert que hem d’evitar, sempre que siga possible, el masculí com a genèric i incorporar la presència de les dones quan redactem textos o documents, també és cert que no ens podem allunyar d’un llenguatge clar, senzill, correcte i adequat a cada situació comunicativa.

En aquesta guia s’ofereixen diferents propostes o solucions possibles sempre tenint present que el resultat final ha de ser un llenguatge natural i no artificial.

Manual d’estil i documentació administrativa

El manual és un document de treball elaborat pel servei lingüístic i adreçat al personal de l’Ajuntament. L’objectiu és millorar dia a dia el llenguatge en l’Administració.

Amb el manual, es pretén, d’una banda, promoure una comunicació escrita eficient i de qualitat entre l’Administració i la ciutadania i, d’una altra, facilitar la feina del personal de l’Ajuntament a l’hora de redactar la documentació administrativa d’una manera senzilla, entenedora, inclusiva i amb un disseny coherent i unificat.

Estima la llengua

Aquesta campanya era un detall que es va enviar al personal de l’Ajuntament i al professorat dels col·legis i instituts. L’objectiu, a més de promoure l’estima per la llengua i que escrigueren en valencià, era que ho feren de la millor manera possible ja que la llibreta conté uns consells que poden contribuir a millorar la qualitat dels seus escrits.

Aquesta llibreta s’hi adjuntava al Manual d’estil i documentació administrativa

Rebaixes i descomptes

Aquesta és una campanya que es du a terme des de fa molts anys. La finalitat és fomentar el valencià a través dels comerços. No podem oblidar que tant la llengua com el comerç fan poble.

Premi a l’Ús del Valencià en el Comerç Local

Des del 2021 es convoquen premis a l’ús del valencià en el comerç local subvencionats per la Diputació de València, tant per l’ús del valencià en la retolació i el material imprés com en les noves tecnologies. S’ofereixen quatre premis de cada categoria. En total 8 premis.

Som de barri, de ciutat, de botiga, de mercat

La campanya «El valencià, sempre al costat del comerç local», «Som de barri, de ciutat, de botiga, de mercat», és una campanya de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València a la qual l’Ajuntament se suma i li dona tot el suport, ja que ha estat dissenyada pensant en els ajuntaments que convoquen els Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local subvencionats per la Diputació.

La campanya consta d’uns cartells, un vídeo, uns carros de la compra, unes bobines de paper alimentari.

Vídeo

Compre en valencià. Jo, comerç local

Ajuntament de Silla va distribuir aquestes bosses de ràfia entre els comerços que es presentaren als Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local perquè les pogueren repartir entre la seua clientela. L’objectiu és promoure el comerç de proximitat i promoure que la gent continue emprant el valencià quan va a comprar.

Tovallons en valencià per a l’hostaleria

Es van repartir més de 420.000 tovallons tovallons amb missatges contra la violència masclista i per a promocionar l’ús del valencià en els establiments hostalers de Silla. L’objectiu és promoure l’ús de la nostra llengua entre la ciutadania a través de missatges positius i que transmeten valors com la igualtat i lluiten contra la violència de gènere.

Bressolant

Bressolant és un llibre-CD que recull les cançons de tota la vida que les mares i pares cantaven als seus fills i filles per a anar a dormir. L’Ajuntament l’ha reeditat a fi que aquestes cançons no es perden i continuen ben vives entre la nostra xicalla. Bressolant es va repartir entre els col·legis i guardaries del poble

Les cançons que trobem són «La meua xiqueta és l’ama», «Tanca els ullets i dorm», «Mareta», «Que vinga la soneta», «En tan alta que estaves», «Nana naneta», «El xiquet de les mongetes», «El meu xic té gana», «Non-non, xitxet», «Adormint-te, nineta» i «Canta la mare», i estan interpretades per veus com les de Mara Aranda, Tatiana Prades, Mireia Vives, Eva Dénia, Miguel Gil, Pep Gimeno Botifarra, Teresa Segarra, M. Amparo Hurtado, Cristina Blasco, Carraixet, Dani Miquel i Clara Andrés.

Pots escoltar les cançons ací: https://bressolant.dival.es/

Trau la llengua. Viu en valencià

Aquest és lema que ha emprat el servei lingüístic per a realitzar diferents campanyes per promoure l’ús del valencià, com ara les mascaretes contra la covid, el calendari del 2021, unes llibretes i uns bolígrafs. L’objectiu és que s’escriga i es parle valencià tots els dies de l’any.

Rosada de Lletres

És una col·lecció amb la finalitat de promoure i difondre l’ús literari del valencià entre la població adulta. L’objectiu és traure a la llum els escriptors i escriptores del poble i donar-los l’oportunitat de veure publicada alguna de les seues obres. El requisit per poder participar en la nova col·lecció és ser major d’edat i viure a Silla o tindre una vinculació molt estreta amb el poble com ara haver viscut, estudiat o treballat durant més de 5 anys.

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23