Educació i Normalització Lingüística
El Servei d’Educació vetlla perquè l’oferta educativa s’adeqüe a les necessitats de la ciutadania de Silla. Així mateix, aquest Servei atén les demandes i inquietuds de la ciutadania que tinguen relació amb l’educació i informa dels serveis, recursos i projectes que hi ha a l’abast. En definitiva, impulsa i promou l’acció educativa municipal, no només del sector escolar sinó també de tota la ciutadania.
El Servei de Normalització Lingüística o Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) és un servei públic que té com a objectiu la normalització lingüística a l’Ajuntament i al municipi.
Les funcions o tasques son:
Assessorament: Revisa els textos de l’Ajuntament i corregeix els textos de les associacions del poble que hagen de tindre molta difusió com són els llibrets de falla, els cartells d’AESI i, fins i tot, la retolació dels comerços que ho demanen. A més, assessora el veïnat si vol valencianitzar el seu nom o cognoms, matricular-se en les proves de la JQCV, si tenen dubtes sobre els drets lingüístics, etc.
Dinamització: Du endavant diversos projectes com el Porrot Jove de Narrativa i organitza durant l’any diferents campanyes de promoció lingüística adreçades a la població en general com «Rebaixes i Descomptes» o «La carta als Reis d’Orient».
Formació: Informa les persones que volen aprende valencià, imparteix cursos de valencià al personal de l’Ajuntament i col·labora amb el professorat de valencià del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA).
Col·laboració: Col·labora amb els serveis de l’Ajuntament, el Conservatori, el Centre de Formació de Persones Adultes, els col·legis, els instituts i les associacions de Silla. Pero també col·labora amb la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de Valencià, les d’agéncies de promoció del valencià (AVIVA) i les associacions que vetlen per l’ús de la llengua, com ara Escola Valenciana, a fi de promoure i difondre diverses campanyes.
L’any 2009 l’Ajuntament va signar un protocol de col·laboració entre la Consellería d’Educació, Cultura i Esport, l’Académia Valenciana de la Llengua (AVL) i els ajuntaments que disposen d’agéncia de promoció del valencià, amb la finalitat de coordinar les actuacions en matéria de normalització del valencià. A partir d’aquest moment el Servei de Normalització Lingüística també s’anomena Agència de Promoció del Valencià.