Ajuntament de Silla

Silla mostra la seua cultura i tradicions en una exposició dins del cicle 20 anys 20 pobles del Museu Comarcal de l’Horta Sud

Hui s’ha inaugurat l’exposició que té com a protagonista el municipi de Silla al Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March emmarcat en el cicle #20anys20pobles amb el qual l’entitat pretén mostrar tot el patrimoni dels municipis que formen part de la comarca aprofitant la celebració del seu 20 aniversari.

En l’exposició es podrà contemplar una xicoteta mostra de la cultura i les tradicions de la nostra localitat com són la dansa dels Porrots, la Carxofa, o menjar típic com taronges, arròs o licors.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha explicat que “des de fa mesos a Silla treballem per a la posada en valor dels nostres recursos patrimonials, naturals i gastronòmics i la seua transformació en productes turístics que facen del nostre municipi un referent a la comarca”.

De fet, tal com ha apuntat el primer edil de Silla, “el nostre municipi compta amb elements patrimonials com la Torre Musulmana, el Museu MARS així com amb recursos naturals de primer ordre, com el port de Silla, el Filtre Verd o les diferents rutes cicloturístiques i senderes pel parc natural que permeten el gaudi del visitant”. De la mateixa manera, ha assenyalat que el municipi compta amb una connexió ferroviària directa amb la ciutat de València i una freqüència de pas que li permet establir sinergies amb els visitants que busquen alternatives a la seua visita dins de l’àrea metropolitana.

Un altre dels seus atractius, tal com ha afirmat Zaragozà, és la gastronomia autòctona, amb plats tradicionals i de qualitat com la paella, l’arròs amb ànec o l’allipebre que es poden degustar al voltant del parc natural. En aquest sentit, el primer edil s’ha interessat en la possibilitat de signar un acord amb Turisme Comunitat Valenciana que li permeta adherir-se a la xarxa gastroturística autonòmica, L’Exquisit Mediterrani, amb l’objectiu de reforçar la promoció d’aquesta oferta gastronòmica.

D’altra banda, i per a la posada en valor d’aquests recursos, el municipi ha encarregat l’elaboració d’un pla estratègic de Turisme que, entre altres coses, li permetrà accedir al reconeixement de municipi turístic de la Comunitat Valenciana.

Amb Silla continua el cicle d’exposicions #20anys20pobles amb el qual el Museu Comarcal celebra el seu 20 aniversari i que pretén que tots els municipis de la comarca puguen organitzar una exposició en les seues instal·lacions per a mostrar tot el seu patrimoni històric, cultural o artesanal.

La iniciativa està emmarcada també dins de l’estratègia de promoció turística de la Mancomunitat de l’Horta Sud per a la comarca. El mes de març passat, l’entitat intermunicipal va presentar algunes de les actuacions en aquest sentit com el publireportatge #PropDeTu, que repassa tot el patrimoni o la nova marca Turisme Horta Sud.

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23