Ajuntament de Silla

L’Ajuntament de Silla lliura els III Premis a l’Ús del Valencià al Comerç Local

El 21 de juliol, l’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, va lliurar els III Premis a l’Ús del Valencià al Comerç Local. L’acte es va celebrar al Teatre de de Plaça, a les 14 hores, i va comptar amb l’assistència de la diputada, Dolors Gimeno, la regidora de Normalització, Laura Millán, i l’alcalde, Vicente Zaragozá.

Abans del lliurament d’aquests premis es van lliurar els sis carros que se sortejaven entre tota la clientela dels 15 establiments que fins ara han participat en aquests premis: Amossos, Raons de Pes, Passarel·la, pastisseria Bon Gust, Centre Òptic Mirades, La Botigueta, Joies Anabel Machancoses, Unika Loli Blázquez, Mi Roperito, Estanc núm. 1, Pentinats Àngela, bar La Lírica, bar El Cantonet, bar Plaça i cafeteria L’Olivereta.

Les persones guardonades van ser Jesús G. S., Silvia M. J., Carmen E., Rosa Z. M., Maite M. P. i Julia R. R.

Silla és un dels 34 pobles que han rebut l’ajuda ‘Endavant, l’atenem en valencià!, un projecte «per guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials en una clara aposta per posar en valor l’atenció en valencià en el comerç i ajudar al sector comercial de proximitat» ha explicat la diputada Dolors Gimeno, qui no ha deixat passar l’oportunitat de felicitar els comerciants per mantenir la llengua viva en el comerç.

Quant als Premis a l’Ús del Valencià al Comerç Local, el primer premi per l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies va recaure en la cafeteria L’Olivereta. El primer premi per l’ús del valencià en la retolació i en el material imprés va correspondre a Mi Roperito; el segon, a Estanc núm. 1, i el tercer estava tan igualtat que es va atorgar als quatre comerços restants: Pentinats Àngela, bar La Lírica, bar El Cantonet i bar Plaça.

 

La regidora de Normalització Lingüística, Laura Millán, va manifestar que «Estic contenta perquè any rere any més comerços se sumen a aquesta iniciativa que té com a objectiu promoure i recuperar l’ús del valencià en el nostre comerç».

 

Per la seua banda, l’alcalde i regidor de Comerç, Vicente Zaragozá, va agrair que la Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, subvencionara aquests premis i va comentar que «En aquests moments, qualsevol iniciativa que promoga l’ús del valencià i el comerç sempre serà benvinguda».

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23