Ajuntament de Silla

L’Ajuntament de Silla guardonat amb dos dels premis Bon Govern 2022 de la FVMP

La sala Alfons el Magnànim del Centre Carme de Cultura la Beneficiencia ha acollit el V lliurament dels Premis al Bon Govern 2022, uns guardons adreçats a les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquests guardons es van posar en marxa amb l’objectiu de ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials. Aquest acte de lliurament dels Premis ha estat presidit pel president de l’FVMP i alcalde d’Elda, Ruben Alfaro Bernabé.

La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bones Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials. Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes fan.

Aquests guardons són una plataforma per a fer visible la posada en marxa de polítiques que potencien i milloren el desenvolupament local i rural, les manifestacions culturals, les polítiques d’ocupació, l’ús del valencià en l’administració local, la sostenibilitat del territori o la millora de la salut pública, entre altres com el foment de la igualtat i la integració de les persones i la gestió dels projectes europeus.

Aquestos últims aspectes són el motiu pel qual l’Ajuntament de Silla va decidir presentar el seu projecte d’Integració sociolaboral joves i prevenció d’absentisme escolar i el projecte europeu The Hug to employment, que després de l’avaluació per part de la comissió, han estat guardonats en les categories polítiques d’igualtat i integració, i gestió de projectes europeus respectivament.

L’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, qui ha sigut l’encarregat de recollir els guardons de la mà de Carlos Fernández Bielsa ha destacat “L’orgull que sent com a alcalde de recollir per tercer any consecutiu un guardó a les bones pràctiques que es desenvolupen a l’Ajuntament de Silla” alhora que ha valorat “La importància de situar als joves en el centre de les nostres polítiques i treballar per combatre l’abandonament escolar des de l’educació i la formació així com compartir experiències amb altres països d’Europa i dialogar per aconseguir que els nostres joves tinguen accés al mercat de treball i participen activament en la societat.”

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23