Ajuntament de Silla

«El valencià, sempre al teu costat»

L’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, edita el calendari «El valencià, sempre al teu costat»

El calendari del 2022  amb el lema «El valencià, sempre al teu costat» dedica els mesos a diversos espais lingüístics, ja que la llengua és apta per a usar-la en qualsevol situació i és necessari parlar-la i escriure-la per tal de dignificar-la i donar-li la importància que es mereix.

El calendari ens recorda, mes a mes, que el valencià s’empra al comerç, als esdeveniments, a la muntanya, als mitjans de comunicació, a les emocions, als mitjans de transport, a la platja, a l’esport, a l’escola, a la cuina, als jocs infantils i a la informàtica, i cada mes recull el lèxic propi d’aquests espais a fi que el calendari no sols siga útil, sinó també didàctic i aprenguem com es diuen o s’escriuen algunes paraules en valencià.

L’alcalde i regidor de comerç, Vicente Zaragozá, ha ressaltat que «no és casualitat que el primer mes, el mes de gener, es dedique al comerç, ja que és un àmbit que s’ha vist molt afectat econòmicament per la pandèmia i des de l’Ajuntament ens hem bolcat amb ells, durant tot el 2021, fent campanyes que promogueren el comerç local, com ara els premis a l’ús del valencià en el comerç local, el repartiment de carros de la compra «Som de barri, de ciutat, de botiga, de mercat» entre els comerços que han participat en els premis subvencionats per la Unitat de Normalització Lingüística la Diputació de València o la distribució de bosses de ràfia amb el lema “Compre en valencià. Jo, comerç local”».

La regidora de Normalització Lingüística, Laura Millán, ha remarcat que «és un calendari que ha coordinat l’Agència de Promoció del Valencià de Silla, s’ha dissenyat per una il·lustradora del poble, Ana Policarpo, i en el qual han participat una vintena d’ajuntaments més la Diputació de València En total s’han editat més de 13.000 calendaris de taula i més de 2.000 calendaris de paret. Els calendaris que hem editat a Silla els hem repartit entre els dependències de l’Ajuntament, col·legis i instituts.»

A més, ha informat que «any rere any, aquests calendaris també els distribuíem en la Fira de Sant Sebastià, qual s’ha hagut de suspendre. Per aquest motiu, les persones que vulguen un calendari podran passar a recollir-lo dijous, 20 de gener, a partir de les 10 hores, per l’Oficina de Turisme fins que s’esgoten les existències.»

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23