Ajuntament de Silla

Carme Antich presenta el seu primer llibre Contes d’anar per casa

Silla presenta la publicació del primer llibre de M. Carme Antic en la nova col·lecció literària «Rosada de Lletres»

Ahir, 2 de desembre, la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla presentava un nou projecte «Rosada de Lletres», una col·lecció literària amb la finalitat de donar suport a les escriptores i escriptors de Silla que vulguen escriure i publicar en valencià.

El primer llibre que es va presentar va ser el de l’autora local, M. Carme Antich, Contes d’anar per casa, un recull de 22 contes en què tracta tot tipus de temàtiques, com ara records de la infantesa, secrets inconfessables, prostitució, amor, LGTBI, alcoholisme, amistat, malalties, violència de gènere…

Tal com l’autora expressa, els pares, avis i besavis «són els protagonistes d’algunes històries (reals o inventades) que tingueren lloc en un temps de penúries, pors i incertesa. I, sense saber-ho, han sigut els artífexs d’aquest impuls emotiu i necessari de contar-les.»

El disseny i la coberta d’aquesta col·lecció és obra de l’artista Gracia Gil i representa unes lletres que formen la rosada que cau sobre les canyes de senyill reflectides dins l’aigua, una aigua que s’obri al Lluent.

Trobem la marjal, l’Albufera, les canyetes del senill que hi ha al marge dels sequiols o la palla de l’arròs que queda als camps després de la sega de l’arròs i tot això al voltant de la idea de la poesia visual.

La regidora de Normalització Lingüística, Laura Millán, va voler tancar l’acte amb uns paràgrafs adaptats del llibre de l’autora donant-li les gràcies per regalar-nos aquest «recull de relats que han brollat sense pressa, entre records, somnis, esperances i una bona dosi de nostàlgia. Vint-i-dues narracions curtes que t’identifiquen com a persona i com a dona. Vint-i-dos estats d’ànim convertits en paraules.»

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23