Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Urbanisme > Actualitat > Comencen les obres de rehabilitació de la façana de l'església de Nostra Senyora Dels Àngels.
Comencen les obres de rehabilitació de la façana de l'església de Nostra Senyora Dels Àngels.
07/07/2015
Comencen les obres de rehabilitació de la façana de l'església de Nostra Senyora Dels Àngels.
Aquestes obres no suposaran cap cost per a l'Ajuntament ja que corren a càrrec de l'Arquebisbat de Valencia.
Façana Esglesia

El dilluns 6 de juliol de 2015, han començat per fi les obres de rehabilitació de la façana de l’església de Nostra Senyora Dels Àngels.

A finals de gener de 2010 es van observar oscil·lacions en l’espadanya de l’església com a conseqüència del fort temporal de vent (ponentà). L’ajuntament  va actuar d’ofici i va emetre una ordre de execució subsidiària per tal d’apuntalar la façana i va instal·lar la estructura auxiliar per evitar el risc de despreniment que hi havia. L’església va demanar una llicencia d’obres en 2011 i en maig de 2014 li va ser atorgada l’autorització per al inici de les obres.

Aquestes obres han estat paralitzades fins avui i cal remarcar que no suposaran cap cost per a l’Ajuntament ja que corren a càrrec de l’Arquebisbat de Valencia. Les obres constaran de dos fases:


La primera fase que tindrà un cost de 60.000€  te com a objectiu la rehabilitació de la façana i l’espadanya de l’església, per tal de poder retirar la bastida que actualment ocupa una part de la plaça del poble i que l’edifici, que es un bé patrimonial de rellevància local recupere el seu antic aspecte. Aquesta fase tindrà una duració màxima de quatre mesos i com a part del pla de seguretat no es podrà aparcar davant de l’estructura en obres i es posarà una tanca al pati de la Casa Correus. Durant el mes d’agost les obres no ocuparan la via publica i seran compatibles amb la instal·lació de la plaça bous per tal de que no hi haja cap impediment en gaudir de les festes del poble com fins ara.


La segona fase te com a objectiu la reparació de la coberta central de la cúpula i del sagrari degut a que tenen problemes de filtració, compta amb l’autorització del consistori local, però queda pendent d’execució per problemes de finançament per part de l’arquebisbat.


Amb el inici de les obres l’equip de govern complix amb una de les seues propostes, que especialment Valentín Mateos l’actual regidor d’urbanisme i infraestructures va reivindicar constantment l’anterior legislatura.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167