Activitat Cultural
Portada > Silla Ciutat > Porrot d'Honor > Activitat Cultural > Maite Alberola Bañuls (1982)
Maite Alberola Bañuls (1982)
Maite Alberola Bañuls (1982)
Porrot d'Honor a l'Activitat Cultural 2013
IMG_20130506_092833
maite

Soprano nascuda en 1982 a València, va estudiar cant en el Conservatori de València amb el tenor Michael Bou. Actualment rep classes de la soprano Enedina Lloris.

Ha estudiat amb Jerzy Artysz, Antonio Carangelo, Lorenzo Tozzi, Enriqueta Tarres, Ana M ª Sánchez. Tizziana Tramonti, Niccoletta Freni, Paolo Barbacini, Francesco Esposito, Miguel Zanetti, Robert Expert i Montserrat Caballé, entre d’altres.

Ha participat en diversos concursos, obtenint el 2 º premi en el Concurs Nacional de Joves Intèrprets "Dolores Sendra" Pego, 1er premi i la veu del futur en el Concurs "Ciutat de Logronyo" premie especial "Ana María Sánchez ", juntament amb altres premis en " Callosa d'en Sarrià ", 3 º premi en el Concurs Internacional de Canto" Pedro Lavirgen "Priego de Còrdova, 1 º premi en el" Mirna Lacambra de" L’Escola d’Opera de Sabadell, 2 º premi en el "Manuel Ausensi" de Barcelona, celebrat en el "Gran Teatre del Liceu "i 3 º premi, premie sarsuela i premi del públic en el" Operalia Domingo "Plácido (2006). ”.

També ha sigut guardonada amb el premi “Teatre Campoamor” com a cantant revelació de la temporada 2008/09.

Actualment li ha sigut atorgat el premi Opera Actual 2012.

Debuta amb l'Òpera de les noces de Fígaro (Sabadell). Ha interpretat rols com Les noces de Fígaro (Comtessa)de Mozart, Così fan tutte (Fiordiligi), Donizetti L'elisir d'amore (Adina), La Sonnambula de Bellini (Lisa), i Bastiana de Mozart Batian (Bastiana ), Mozart Rei Pastor (Aminta), Il tutore burlato de Martín i Soler (Violante), I Pagliacci (Nedda), Mozart La Flauta Màgica (Pamina), Falstaff de Verdi (Alice Ford), Els contes d’Hoffmann (Antonia), Iphigénie en Tauride (Diana), i Erudice Orpheo (Eurydice),Romeo et Juliette Gounod (Juliette), Don Giovanni Mozart (Dna Elvira) entre d’altres.

Ha interpretat oratorios i cantates Carmina Burana de Carl Off, *Requiem de Fauré, Requiem de Mozart, el Rèquiem de Brahms, War Requiem de Britten

Ha actuat en llocs com el Palau de la Música de València, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre de La Corunya, el Palau de la Música de Barcelona, Auditori Príncep Felipe d'Oviedo, Priego de Còrdova, el Teatre Faràndula de Sabadell, Teatre Real de Madrid, Leganés Auditori Pare Soler, Teatre Els *Arts Reina Sofia de València, Zagreb Teatre, Teatre *Carlo Felice de Gènova, entre d’altres.

Ha sigut dirigida per mestres com Cristóbal Soler, Daniel Martínez, Miguel Ortega, Martínez Miguel, Guerassim Voronkof , Lorin Mazzel , Plácido Domingo, A. Ros-Marba, García Asensio, Michael Boder i Fabio Luisi, Josep Pons ..

Són destacables les produccions al costat de directors d'escena com Franco Zeffirelli, Carlus Padrissa, Emilio Sagi i Jean Louis Grinda.

En la temporada 2011/12, va fer el seu debut en l'Auditori Nacional de Madrid amb la ONE, va debutar en la *Stattsoper de *Berlin en "La Flauta Màgica" de Mozart (Pamina) ,repeteix en el Gran Teatre del Liceu la producció  "Les Noces de Fígaro"de Mozarr (*Comtessa), i debuta en el personatge de Julieta en "Romeo i Julieta" en "Carlo Felice" de Gènova el qual repetisca durant la mateixa temporada en "Opera Catalunya", també canta per primera vegada l'opera "Don Giovanni"de Mozart (Dna Elvira ) en el "Teatre Principal de Maho" a Menorca.

La seua discografia inclou el DVD "Katiuska", sota l'adreça d'I. Sagi, "Orfeu ed Euridice" Festival producció Fura dels Baus "Festival Castell de Peralada" i, recentment, un enregistrament per a *Decca de "Romeo i Julieta" amb Andrea Bocelli en una producció del Teatre *Carlo Felice de Gènova, sota l'adreça musical de Fabio Luisi.

També cal destacar la seua participació en la "Gal·la Aniversari Plácido Domingo" emès en TVE en 2011

En la temporada 2012/2013 realitzara el seu debut com Violetta en La Traviata de Verdi a "Catalunya Opera" i el Teatre "Carlo Felice" de Gènova, sota la direcció musical de Fabio *Luisi.
També debutarà en la mateixa temporada Micaela de "Carmen" i Freia a "Das Rheingold".

Actualment rep els consells del professor nord-americà Darrell Babidge.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167