Activitat Cultural
Portada > Silla Ciutat > Porrot d'Honor > Activitat Cultural > Andrés Valero-Castells (Silla 1973)
Andrés Valero-Castells (Silla 1973)
Andrés Valero-Castells (Silla 1973)
Porrot d'Honor a l'Activitat Cultural 2012
a valero, foto de Raquel Vedreño
03 cultura
05 programa oficial

Completa la seua formació en els Conservatoris Superiors de València i Múrcia, obtenint el títol en huit especialitats, amb quatre Mencions d'Honor i Premi Extraordinari Final de Carrera en Composició. Han estat els seus professors més destacats R. Ramos, L. Balada, E. García Asensio, E. Cifre, M. Galduf, F. Tamarit, J. Mª Vives, V. Campos, etc. Ha assistit a nombrosos cursos de perfeccionament i postgrau. Ha obtés el Diploma d'Estudis Avançats (D.E.A.) en la Universitat Catòlica de València. Des de 2004 ocupa una càtedra de composició en el Conservatori Superior "J. Rodrigo" de València.

Ha rebut importants premis i distincions. Les seues obres s'han interpretat en la major part d'Europa, i en EEUU, Argentina, Puerto Rico, Colòmbia, Japó, Corea, Singapur, Hong Kong, etc. Ha rebut encàrrecs de vàries institucions, així com d'importants conjunts i solistes. Les seues partitures estan editades en Espanya, França, Suïssa, i EEUU. De la seua extensa discografia destaquen els monogràfics produïts per I'IVM, i la WWM (Holanda). Ha estat membre directiu de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians, i ha estat compositor resident del Festival Internacional Spanish Brass (Alzira, 2005), i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2005-06). Ha estat el primer compositor viu interpretat en el Palau de les Arts "Reina Sofia" de València (2006).

Ha sigut Director Principal Invitat de la Banda Primitiva de Llíria, i fundador de l'Ensemble Estudi Obert. Fou director de les bandes del CIM de Mislata, i de la SAM Picassent. Com a invitat ha dirigit entre d'altres formacions l'Orquestra de València, les Bandes Municipals de Madrid, València, Alacant, i Santiago de Compostela, així com la banda de la FSMCV, i el Dia de la Música Valenciana. Ha dirigit l'estrena en Espanya de la "Simfonia nº 2" de L. Balada, "Prayer" de H. Mertens, i "Estudi per l'intonazione del mare" de S. Sciarrino, per a 210 músics, (Ensems 2004), així como vàries estrenes absolutes, destacant l'òpera "Narayantán" de R. Mira (Ensems 2005).

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167