Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Participacio > Actualitat > Arranca la segona edició del programa de participació infantil «De l'aula al carrer» als col·legis de Silla
Arranca la segona edició del programa de participació infantil «De l'aula al carrer» als col·legis de Silla
24/10/2018
Arranca la segona edició del programa de participació infantil «De l'aula al carrer» als col·legis de Silla
Els xiquets i xiquetes aportaran la perspectiva infantil al nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Silla.
IMG_20181023_094606
IMG_20181023_101404
IMG_20181023_102632
IMG_20181023_103650
Ahir va tindre inici la segona edició del projecte «De l'Aula al Carrer» amb l'alumnat de sisé de primària dels centres educatius de Sagrada Família i El Patí.

Aquest projecte d'educació en la participació, que es desenvoluparà durant aquest curs escolar als sis centres escolars de Silla, els xiquets i xiquetes de  de primària de tots els centres educatius del municipi desenvoluparan un procés participatiu amb propostes i accions orientades a la mobilitat sostenible i l'ús de l'espai públic. Aquesta proposta s'emmarca amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que es realitzarà al municipi, el qual consisteix en un conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu la implantació de formes de desplaçaments més sostenibles, transversalitzant criteris de cohesió social, defensa del medi ambient i millor qualitat de vida per a la ciutadania.

Com que el PMUS considera, a través de processos participatius, les aportacions de la ciutadania i la forma en la qual veuen el municipi i com imaginen la mobilitat en aquest, la perspectiva infantil, les seues consideracions i necessitats (considerant el seu benestar i seguretat), seran recollides mitjançant el projecte «De l'aula al carrer». Posteriorment, aquestes propostes seran decidides en un ple infantil.

Durant sis sessions, d'una hora i mitja, que es desenvoluparan en les aules en horari lectiu, es pretén facilitar l'exercici del dret dels xiquets i xiquetes a ser escoltats i al fet que la seua opinió siga tinguda en compte en aquells assumptes que els afecten. L'objectiu és desenvolupar la seua implicació en la vida social mitjançant l'ús de la paraula i de l'acció cooperativa amb la finalitat d'optimitzar la convivència i el desenvolupament personal, així com millorar els espais públics del municipi, des de la perspectiva ciutadana, infantil i comunitària.

En la primera edició del programa impulsat per les Regidories de Participació ciutadana i d'Educació, un 24% de l'alumnat va demanar un parc de skate, que es preveu comence la seua construcció el proper mes de gener.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167