Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Participacio > Actualitat > Èxit de Participació Ciutadana en la jornada per Dissenyar el Futur Parc de Gossos
Èxit de Participació Ciutadana en la jornada per Dissenyar el Futur Parc de Gossos
25/09/2018
Èxit de Participació Ciutadana en la jornada per Dissenyar el Futur Parc de Gossos
Al voltant de 100 persones van acudir al solar situat a l'avinguda d'Alacant, per dissenyar el futur parc de gossos.
IMG_6920
Disseny_parc_gossos
Disseny_parc_gossos
Disseny_parc_gossos
Disseny_parc_gossos
Disseny_parc_gossos
Disseny_parc_gossos
Disseny_parc_gossos
Disseny_parc_gossos
IMG_6862
IMG_6878
IMG_6906

Les regidories de Participació Ciutadana i Benestar Animal van programar una jornada de participació per tal que els veïns i les veïnes de Silla pogueren participar en el disseny del nou parc caní que en breu començarà a construir-se a l'avinguda d'Alacant (al costat de la nova biblioteca pública municipal).

Durant aquesta jornada, que va tindre lloc el passat divendres 21 de setembre, es van rebre un total de 33 propostes de millora sobre el projecte inicial. Alguns dels suggeriments realitzats per la ciutadania són: una zona amb gespa i més arbres, papereres, dispensadors de bossetes per a recollir la caca, més il·luminació per poder gaudir del parc en caure la nit, així com cartells amb pautes a seguir per regular la convivència o que, per a entrar al parc, hi haja una porta doble que permeta un major control.

A més a més, les persones assistents van poder veure un plànol de situació dels espais per a gossos que ja disposa el municipi (un a la Bega i l'altre al parc de l'Alteró) així com les zones on l'Ajuntament preveu la construcció de dos parcs canins més (un al Molí de Magalló i l'altre a l'avinguda de Gandia).

Durant aquesta jornada, també van poder gaudir d’activitats infantils i tallers d’educació canina junt amb les seues mascotes. A més a més, se'ls va fer lliurament d'un obsequi per part de l’empresa col·laboradora.

Una vegada recollides les propostes de la ciutadania, de les associacions i dels col·lectius veïnals, l’equip tècnic municipal revisarà i valorarà, tant tècnicament com econòmicament, cadascuna de les propostes per a establir la seua viabilitat. I és que l'objectiu fonamental de la participació ciutadana és millorar al màxim els projectes que es realitzen des de l'Ajuntament per a satisfer les demandes del veïnat.

Aquest projecte està basat en la necessitat de conciliar les demandes ciutadanes i solucionar un problema de convivència de la ciutat, posant remei a la manca d'espais reservats per a gossos, on les persones propietàries puguen gaudir de la companyia de les seues mascotes.

Des de l'Ajuntament es recorda que no es tracta d'un pipican, sinó d'adaptar un espai perquè les mascotes puguen realitzar exercici i estar en un lloc degudament barrat i controlat en companyia de les persones propietàries i altres mascotes. A més a més, aquesta acció s’acull a l'article 12 de la Llei 4/1994, de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana la qual assenyala l'obligació dels ajuntaments “d’habilitar en els jardins i parcs públics espais adequats, degudament senyalitzats, per al passeig i l’esplai dels gossos”.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167