Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Participacio > Actualitat > L'Ajuntament convoca una Jornada de Participació Ciutadana per dissenyar el futur parc de gossos
L'Ajuntament convoca una Jornada de Participació Ciutadana per dissenyar el futur parc de gossos
13/09/2018
L'Ajuntament convoca una Jornada de Participació Ciutadana per dissenyar el futur parc de gossos
La jornada de participació tindrà lloc el pròxim divendres 21 de setembre, a les 18 hores, a l'avinguda d'Alacant, al solar situat al costat de la biblioteca pública municipal.
parc5
parc_net

Les regidories de Participació Ciutadana i Benestar Animal han programat una jornada de participació per tal que els veïns i les veïnes de Silla puguen participar en el disseny del nou parc caní que en breu començarà a construir-se a l'avinguda d'Alacant, concretament al costat de la nova biblioteca pública municipal.

Durant aquesta jornada, que tindrà lloc el pròxim divendres 21 de setembre, a les 18 h, al mateix lloc on es construirà el parc, el veïnat de Silla podrà aportar les idees i els suggeriments que consideren oportú al projecte. A més a més, es podrà gaudir d’activitats infantils i tallers d’educació canina, als quals el veïnat podrà assistir amb les seues mascotes, i se'ls farà lliurament d'un obsequi per part d’una empresa col·laboradora.

Els tres tallers que es desenvoluparan són: “Com traure partit del parc de gossos. Consells i tècniques”, “Aprén com jugar amb el teu gos” i “Gaudeix i aprofita’t de l’entorn al passeig amb el teu gos”.

Una vegada arreplegades les propostes per part de la ciutadania, de les associacions i dels col·lectius veïnals, l’equip tècnic municipal revisarà i valorarà, tant tècnicament com econòmicament, cadascuna de les propostes per a establir la seua viabilitat. I és que l'objectiu fonamental de la participació ciutadana és millorar al màxim els projectes que es realitzen des de l'Ajuntament per a satisfer les demandes del veïnat.

Aquest projecte està basat en la necessitat de conciliar les demandes ciutadanes i solucionar un problema de convivència de la ciutat, posant remei a la manca d'espais reservats per a gossos, on les persones propietàries puguen gaudir de la companyia de les seues mascotes.

Aquest nou parc, se sumarà als dos que ja disposava el municipi, un a la Bega, i l'altre al Parc de l'Alteró, encara que l'Ajuntament preveu la construcció de dos parcs canins més, un al Molí de Magalló i l'altre a l'avinguda de Gandia.

Des de l'Ajuntament es recorda que no es tracta d'un pipican, sinó d'adaptar un espai perquè les mascotes puguen realitzar exercici i estar en un lloc degudament barrat i controlat en companyia de les persones propietàries i altres mascotes. A més a més, aquesta acció s’acull a l'article 12 de la Llei 4/1994, de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana la qual assenyala l'obligació per part dels ajuntaments d’“habilitar en els jardins i parcs públics espais adequats, degudament senyalitzats, per al passeig i esplai dels gossos”.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167