Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Medi ambient > Actualitat > Els alumnes del CEIP el Patí de Silla celebren el Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana plantant arbres al Cau de la Rabosa
Els alumnes del CEIP el Patí de Silla celebren el Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana plantant arbres al Cau de la Rabosa
01/02/2017
Els alumnes del CEIP el Patí de Silla celebren el Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana plantant arbres al Cau de la Rabosa
Ahir, 31 de gener, amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana, el col•legi CEIP El Patí, en col•laboració amb l'Ajuntament de Silla, s'ha acollit a l'oferiment de la Generalitat per a realitzar actuacions de plantació d'arbres.
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre
Dia del arbre

Uns 270 xiquets i xiquetes del centre educatiu han plantat, amb l’ajuda dels operaris municipals, més de 70 plantes d’espècies autòctones com el pi blanc, la carrasca, el roure valencià i la savina. El lliurament gratuït d’aquestes plantes per a commemorar el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana està regulat en el article 3 de l’Ordre del 20 d’octubre de 1995 de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.

L’alcalde, Vicente Zaragozá; la regidora d’Educació, Raquel Sánchez, i el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Felipe García, han volgut mostrar el seu suport i han acompanyat els xiquets i xiquetes durant la plantació dels arbres.

Els objectius fixats per aquest programa de gestió ambiental de Silla són sensibilitzar, conscienciar i educar els alumnes en la importància que tenen els ecosistemes forestals per al medi ambient i les amenaces que pateixen. També, per ensenyar els joves a plantar arbres i col·laborar amb la regeneració ambiental de la zona. Per últim, es busca donar a conèixer als alumnes de Silla les diferents espècies d’arbres que es poden trobar fàcilment al municipi.  

Per tal que els arbres plantats ahir sobrevisquen, el col·legi i l’Ajuntament han acordat que, una vegada al mes, un grup d’alumnes acudiran al lloc de plantació i, amb l’ajuda del personal de l’Ajuntament de Silla, regaran els arbres. Durant els mesos d’estiu, serà el personal de l’Ajuntament qui es farà càrrec del manteniment dels arbres.

El lloc escollit per a les plantacions ha sigut el Cau de la Rabosa, una superfície d’uns 45.000m2, part de la Zona de Recuperació Paisatgística, que fou fins al 1992 un abocament municipal. Des del seu tancament s’han realitzat diverses accions ambientals amb l’objectiu de restaurar el paisatge i recuperar ambientalment la zona. 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167