Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Igualtat > Actualitat > Silla presenta la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració local
Silla presenta la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració local
01/03/2018
Silla presenta la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració local
La Regidoria de Normalització Lingüística de Silla presenta la guia que ha elaborat amb el suport de més de 20 ajuntaments de la Xarxa AVIVA i la Diputació de València.
c85edfff-c35b-4176-8d29-f1d6da6314d6
5d5ca1cf-d0ca-4fb2-985b-0d29300904b1
IMG_20180301_151123
IMG_20180226_131349

El dijous 1 de març, al Teatre de la Plaça, s’ha presentat la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local. Aquesta guia ha estat elaborada per la Regidoria de Normalització Lingüística i forma part de la campanya «Valencià per la igualtat», s’ha editat conjuntament amb la Diputació de València i més de 20 ajuntaments de la xarxa Aviva: Elx, Santa Pola, Teulada, Xàtiva, Xixona, Mutxamel, l’Alcúdia, Algemesí, Silla, Alfafar, Almussafes, Aldaia, Gandia, Carlet, Moncada, la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Montserrat, Museros, Massamagrell, Paiporta, Borriana, Moncofa, Onda i Vila-real.

 

En aquesta guia s’ofereixen diverses recomanacions per tal d’utilitzar un llenguatge inclusiu adient a la societat en què vivim, es poden trobar diverses propostes o solucions per a cada cas, però s’ha de tindre sempre present que el resultat final ha de ser un llenguatge natural i no artificial.

 

La llengua ens dóna moltes possibilitats, és flexible i s’adapta a cada situació comunicativa. Per tant, l’únic que hem de fer és buscar les estratègies més adequades en cada cas i no utilitzar expressions forçades o artificioses.

 

A la presentació no sols ha assistit el personal de l’Ajuntament de Silla, sinó també la subdirectora general de Política Lingüística, Nathalie Torres; regidores, regidors, alcaldesses i alcaldes d’alguns d’aquestos ajuntaments, i tècniques i tècnics de la Xarxa AVIVA i de serveis d’igualtat, des de Teulada (la Marina Alta) fins a Moncofa (la Plana Baixa).

 

Raquel Sánchez ha declarat que «amb la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local hem acomplit un dels objectius del Pla d’Igualtat 2017-2020: Promoure i garantir un ús inclusiu del llenguatge en l’Ajuntament. Aquesta guia és necessària perquè hem heretat una cultura androcèntrica i fem un ús sexista del llenguatge. Antigament, les dones tenien un paper relegat a les tasques de la llar, però tot això ara ha canviat i també hem de canviar el nostre llenguatge».

 

Podeu consultar la guia ací:

Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local

 

I obtindre més informació de la campanya «Valencià per la igualtat» en:

http://www.silla.es/normalitzacio-linguistica/valencia-per-la-igualtat
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167