Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Igualtat > Actualitat > La Regidoria d'Igualtat programa tallers i xarrades per a la prevenció de la violència de gènere entre els adolescents
La Regidoria d'Igualtat programa tallers i xarrades per a la prevenció de la violència de gènere entre els adolescents
21/11/2017
La Regidoria d'Igualtat programa tallers i xarrades per a la prevenció de la violència de gènere entre els adolescents
Al voltant de la setmana contra la violència de gènere
xarrada violencia de genere 2017
xarrada violencia de genere 2017 1
xarrada violencia de genere 2017 2

	
Un total de 348 alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius han conegut les senyals d’alarma de la violència de gènere a través del testimoni de la supervivent Carmen Gonzàlez, una jove víctima de 23 anys. Partint de la superació del seu passat la jove -ara Educadora Social en la 'Fundación Ana Bella'- ha mostrat amb els exemples viscuts a l’alumnat com un agressor porta a la pràctica subtilment la violència psicològica, ambiental, econòmica, física i sexual en l’etapa de l’adolescència; el temps del primer amor més idealitzat i a l’hora més carregat d’inexperiència.

Carmen Gonzàlez ha explicat com l'agressor exerceix el control de les xarxes socials atemptant contra la individualitat i la intimitat de la víctima, com provoca canvis en la seua manera de vestir o ser; com condiciona i controla el seu temps lliure; com provoca que aquesta consumisca la paga mensual per a aïllar-la socialment i fer-li canviar de plans; com minva el seu autoconcepte i autoestima; com motiva de manera indirecta discussions amb la seua família i amistats; i com reacciona un agressor quan se li porta la contrària.

Amb estos exemples reals i quotidians, s’han generat valuoses preguntes i consultes per part de l’alumnat: "Com podem ajudar a una amiga que viu estes situacions?" Estar sempre a prop quan ens vullga contar alguna cosa; escoltar i mai emetre judicis que podrien provocar un nou distanciament amb l’entorn familiar i d’amistats o donar suport incondicional són algunes de les recomanacions per trencar el silenci i passar de víctima a supervivent. També la Nau Jove, a través del programa Connecta Jove ha programat sessions periòdiques sobre micromasclismes, rols i estereotips i senyals d’alarma per als 70 joves de l’ESO que participen als diferents programes.

La regidora d’Educació i Igualtat, Raquel Sánchez, ha destacat la col.laboració amb els centres educatius a l’hora de planificar les accions per la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista: “Davant la violència de gènere no podem quedar-nos parats comptant víctimes. Estem programant accions educatives i de prevenció per tractar d’activar en les joves els mecanismes que les ajuden a identificar actituds masclistes o relacions tòxiques pròpies de la violència de gènere”, ha manifestat.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167