Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Agricultura > Actualitat > Obert el termini de sol·licitud dels horts socials
Obert el termini de sol·licitud dels horts socials
14/03/2019
Obert el termini de sol·licitud dels horts socials
Del 14 al 28 de març
horts-socials (1)
horts-socials
horts socials2
Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Silla vol promoure la creació d'horts socials municipals concebent-los com un sistema modular que permet el cultiu individual de xicotetes parcel·les de terra, unes (grup 3) de forma tradicional, mitjançant la utilització de tècniques de cultiu respectuoses amb el medi ambient, i altres parcel·les (grup 1 i 2) preferentment de l'agricultura ecològica.

L'objectiu dels horts socials són fomentar la participació de la població en la recuperació i el manteniment d'una agricultura respectuosa amb el medi ambient, així com conservar el patrimoni agrícola de l'horta i evitar la degradació dels camps de la perifèria urbana.

D'aquesta forma, també s'ofereix una alternativa a les persones que pertanyen als sectors socials més desfavorits del nostre municipi, persones en situació d'atur i vulnerabilitat social, persones que no reben cap tipus de prestació, pensionistes, famílies monoparentals o víctimes de violència de gènere, famílies nombroses i una alternativa cultural i d'oci que fomenta la idea del desenvolupament sostenible, a més de fomentar valors socials com són la sensibilització ambiental, el respecte cap a l'entorn, el desenvolupament sostenible dins de la ciutat, la gestió racional de recursos, l'alimentació sana, el consum responsable, la participació ciutadana, etc.

Els horts socials de Silla estan ubicats darrere de la Nau Jove i ocupen una superfície total de 8000m2. dividits en 18 parcel·les individuals, de 200m2 aproximadament.

Totes aquelles persones interessades a adquirir una parcel·la a l'Hort Social, han d'adreçar-se, la Cambra Local Agrària o consultar l'ordenança a www.silla.es
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167