Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla ampliarà el cementeri municipal
Silla ampliarà el cementeri municipal
08/04/2021
Silla ampliarà el cementeri municipal
L'Ajuntament té prevista la construcció de la nova edificació en uns terrenys amb una superfície de 30.000 m2
Cementeri
L’Ajuntament de Silla ha iniciat els tràmits per a ampliar el cementeri municipal. En aquestos moments el cementeri s’ha quedat menut i és necessària l’ampliació.

Aquesta decisió s’ha pres després d’un estudi dels tècnics municipals basat en els càlculs corresponents a la capacitat que disposa actualment per a la construcció de nous nínxols, tenint en compte la mitjana soterraments dels darrers últims 10 anys. L’estudi preveu que l’esgotament definitiu de l’actual cementeri es pot produir en el termini de 4 anys.

L’ampliació del cementeri municipal es realitzarà sobre uns terrenys, amb una superfície total de 30.000 m2, que s’ubiquen a la part sud de l’actual cementeri. Per a dur-la a terme, l’Ajuntament porta més d’un any treballant en la redacció de l’estudi hidrogeològic del terreny, el pla especial d’ampliació del cementeri municipal i els estudis ambientals, territorials, estratègics, d’integració paisatgística i de viabilitat i sostenibilitat econòmica.

El nou cementeri comptarà, a banda del sòl reservat per a la construcció de nínxols/sepultures, un local destinat per al depòsit de cadàvers, un ossari general destinat a recollir les restes que provenen de les exhumacions, un forn crematori de cementeri, columbaris per a la col·locació d'urnes i punts d'aigua i serveis higiènics adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, el projecte d’ampliació del cementeri també inclou la implantació de dues zones d’aparcament i creació de zones verdes i d’esplai al seu voltant. En aquestos moments, la

Conselleria ja té tota la documentació necessària per a aprovar el projecte i esperem que es puga portar endavant el projecte al més prompte possible.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167