Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla lliura els porrots joves de narrativa
Silla lliura els porrots joves de narrativa
17/11/2020
Silla lliura els porrots joves de narrativa
Josep Casanova, Penélope Romero i Marcos Ibáñez, obtenen el Porrot Jove de Narrativa
WhatsApp Image 2020-11-17 at 17.43.23 (1)
WhatsApp Image 2020-11-17 at 17.43.23 (2)
WhatsApp Image 2020-11-17 at 17.45.04
b796c737-03af-45c8-a66a-a1edf69ec5d1
b29db353-01bc-46e3-b0b1-843d3beb569c

El 17 de novembre es va lliurar a l’Alcaldia els porrots joves de narrativa en què només hi van poder assistir els guanyadors i guanyadores amb una o dues persones i en horaris diferents a fi de complir amb totes les mesures de seguretat que ens marquen les autoritats sanitàries.

El premi de primària ha recaigut en Josep Casanova, de Sagrada Família, amb l’obra La història de Nelet i Linax; el de secundària l’ha obtingut Penélope Romero amb l’obra La lluna, i el de batxillerat, Marcos Ibáñez amb l’obra Dos i mig, ambdós joves de l’IES Sanchis Guarner.

No obstant això, enguany el jurat compost per Josep Antich, Núria Martínez i Abelard Hernández ho ha tingut molt difícil i tal com consta en l’acta «a la vista de la qualitat narrativa i temàtica considerem que és just atorgar tres accèssits a les obres: L’heroïna de la meua casa. Ma mare de Nahia Lorente; Estimada societat de Celia Carbonell, i La vida no és somni de Vera Carbonell».

Mentrestant, els col·legis i instituts, dins dels seus centres escolars han repartit a tots els i les finalistes d’enguany una tassa personalitzada amb el Porrot i la publicació del llibre que recull les obres finalistes de l’any passat. Segons la regidora de Normalització Lingüística, Laura Millán, «L’objectiu és que l’alumnat finalista se senta protagonista del Porrot Jove amb els companys i companyes de la classe.»

Així mateix, els i les finalistes de l’any passat han rebut cinc exemplars del seu llibre perquè el puguen deixar o regalar a familiars o amistats.

L’alcalde, Vicente Zaragozá, ha destacat que «Lamenten no haver pogut fer un acte al Carmen Valero com el de l’any passat a causa de la pandèmia en què vivim, però hem intentat que els i les participants d’enguany tinguen les mateixes oportunitats i obsequis que els companys i companyes d’anys anteriors.

L’Ajuntament de Silla, a través de l’Agència de Promoció del Valencià i en col·laboració amb tots els centres escolars del poble, va crear aquest Porrot Jove de Narrativa amb l’esperit de promoure la literatura en valencià creada pels nostres joves.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167