Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla acull d'exposició dedicada a l'Escriptora de l'Any de l'AVL, Carmelina Sánchez Cutillas
Silla acull d'exposició dedicada a l'Escriptora de l'Any de l'AVL, Carmelina Sánchez Cutillas
13/11/2020
Silla acull d'exposició dedicada a l'Escriptora de l'Any de l'AVL, Carmelina Sánchez Cutillas
L'exposició es podrà visitar a la biblioteca municipal de Silla a partir del 13 de novembre, a les 17 hores.
cutillas_NoticiaAmpliada_NoticiaAmpliada

L’exposició itinerant «Des de les fronteres del silenci» dedicada a l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas, es podrà visitar del 13 al 19 novembre a la biblioteca municipal de Silla. Consta de dotze panells amb els aspectes més personals de l’autora de Matèria de Bretanya, la seua obra més coneguda.

 

Carmelina va nàixer a Madrid en 1927 però des de ben menuda es va traslladar a Altea on va viure tota la seua vida. És una dona intel·lectual de l’altura de figures com Vicent Andrés Estellés o Maria Beneyto i neta de l’historiador Francisco Martínez i Martínez d’Altea.

 

À Punt va estrenar el primer documental sobre Carmelina, el qual es pot veure en

https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/zoom-documentals/carmelina-mar-i-cel. A hores d’ara l’alumnat de valencià del Centre de Formació de Persones Adultes i d’alguns col·legis i instituts del poble estan veient-lo a l’aula per visitar, posteriorment, l’exposició amb totes les mesures que calguen.

 

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Laura Millán, «En el mateix moment que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ens va oferir la possibilitat d’acollir aquesta exposició, no vam dubtar a acceptar-la, ja que considerem que cal donar veu a les dones silenciades de l’època que va viure Carmelina. De la mateixa manera, volem donar veu als joves escriptors i escriptores del nostre poble dins del Porrot Jove de Narrativa, tant amb la publicació de les seues obres com amb el lliurament dels corresponents porrots de primària, secundària i batxillerat.».

 

L’alcalde, Vicente Zaragozá, va voler destacar que «tot i que en l’època en què vivim tot costa molt més de dur a terme i que hi ha actes que hem hagut d’anul·lar, el poble de Silla sempre estarà al costat de la cultura i de promoure la nostra llengua i la nostra literatura, sempre tenint ben present que la salut també és molt important. Només demana que les persones que visiten l’exposició ho facen dins de les normes sanitàries que ens marquen com a conseqüència de la covid-19.»

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167