Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > 2a reunió Transnacional del projecte europeu The Hug to Employment
2a reunió Transnacional del projecte europeu The Hug to Employment
15/10/2020
2a reunió Transnacional del projecte europeu The Hug to Employment
Aquesta reunió encara que hauria d'haver-se desenvolupat a Holanda, ha hagut de ser organitzada en línia donades les circumstàncies sanitàries.
cf98af0a-1c6f-4a2b-97c1-75b186e40b4b

Aquest matí ha tingut lloc de forma telemàtica la 2a reunió Transnacional del projecte europeu The Hug to Employment.

El projecte The Hug to employment està coordinat per Espanya, amb la participació com a socis Stiching Bloom d'Holanda, Vestland fylkeskommune.dei Noruega i l'Associació Amics d'Espanya. Com a socis no formals participen 10 Centres de Secundària els tres Instituts de Secundària de Silla, tres de Xàtiva, dos centres d'Holanda i dos de Noruega a més de la Universitat Politècnica de València.

Aquest projecte naix amb la intenció de disminuir la taxa d'abandó escolar com a mesura per lluitar contra la desocupació juvenil. En aquesta 2a Trobada els socis han començat a dissenyar la guia metodologia del coaching socioeducatiu per tal de donar suport individualitzat als joves en tots els àmbits (familiar, social, educatiu). A la guia es tenen en compte aspectes ara com la metodologia, planificació, execució i avaluació del coach o de la persona que tutoritze els joves, el Diari i seguiment que cada jove tindrà durant el seu procés d'aprenentatge, els agents externs que poden crear sinèrgies amb els joves (família, altres joves, organitzacions, associacions, esportius, socials...) i casos pràctics i reptes per al coach. La intenció d'aquesta guia és desenvolupar una metodologia amb ferramentes utilitzades i avaluades pels socis per tal de poder fer un itinerari individualitzat per al jove.

L'alcalde de Silla, regidor d'ocupació i de projectes europeus que ha impulsat aquesta iniciativa ha destacat "la importància de continuar endavant amb el projecte The Hug to Employment, que ens dóna l'oportunitat de crear sinergies entre els diferents actors socials per lluitar contra l'abandó escolar i ajudar als joves en l'àmbit socioeducatiu".

El projecte ha estat reconegut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i Educació reconeixent l'acció local contra l'absentisme i assetjament escolar.

El projecte The Hug to employment s'ha ampliat uns mesos i finalitzarà a desembre de l'any 2021. S'espera que la propera reunió transnacional es puga celebrar presencialment a Noruega i concloure amb una última trobada a Silla, Espanya.

The Hug to employment forma part de la convocatòria 2019 dels programes Erasmus +. En aquest context, The hugh to Employment és una estratègia per al desenvolupament i innovació amb socis de 3 països: Espanya, Holanda i Noruega

El projecte The hugh to Employment està cofinançat pel programa Esrasmus + de la Unió Europea. El contingut d'aquesta nota, és responsabilitat exclusiva de l'Ajuntament de Silla i ni la Comissió Europea, ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) són responsables de l'ús que puga fer-se de la informació ací difosa.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167