Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Silla destina 400.000 € per al Pla estratègic de reactivació del comerç de proximitat, hostaleria i serveis «IMPULSEM SILLA» dirigit a persones autònomes i comerços
L'Ajuntament de Silla destina 400.000 € per al Pla estratègic de reactivació del comerç de proximitat, hostaleria i serveis «IMPULSEM SILLA» dirigit a persones autònomes i comerços
13/05/2020
L'Ajuntament de Silla destina 400.000 € per al Pla estratègic de reactivació del comerç de proximitat, hostaleria i serveis «IMPULSEM SILLA» dirigit a persones autònomes i comerços
Aquestes ajudes estan destinades a les persones més vulnerables del teixit empresarial local.
Arxius Associats
Vicente Zaragozá
Mar Navarro

El passat 8 de maig la Comissió Mixta de l'Associació d'Empresaris de Silla, AESI, i l’Ajuntament de Silla va aprovar el Pla estratègic de reactivació del comerç de proximitat, hostaleria i serveis «IMPULSEM SILLA» elaborat per la corporació municipal i en el qual s'ha estat treballant des de la creació de la comissió el passat dia 23 de març.

 

Aquest Pla de reactivació va dirigit especialment a atendre un dels col·lectius que més pateix la situació d'emergència social i econòmica provocada per la COVID-19, el comerç, els bars i els restaurants, l’hostaleria i les persones autònomes que s’han vist obligades a suspendre la seua activitat.

 

El Pla estratègic de reactivació econòmica del comerç de proximitat, hostaleria i serveis «IMPULSEM SILLA» té com a objectiu impulsar i potenciar aquests sectors que són fonamentals, no sols per a l'economia i l'ocupació, sinó per a la vida de la ciutat, centrant l'estratègia en els recursos endògens i les potencialitats de Silla.

 

«Impulsem Silla» és un innovador pla que mira cap al futur, elaborat de forma dialogada amb els agents socioeconòmics i que mobilitza  tots els recursos disponibles i els actors locals sent la ciutadania un element clau.

 

El pla estratègic compta amb 7 tipus de mesures i 15 línies d'acció. Les set mesures són: mesures econòmiques, amb ajudes directes, indirectes i fiscals; mesures de promoció comercial; mesures de formació; mesures de suport a la digitalització del comerç; mesures d'assistència i assessorament; mesures de diàleg i participació associativa, i mesures de planificació.

 

De les mesures econòmiques, la primera actuació, a proposta de forma consensuada pel grup Socialista i Compromís en el Ple d'abril, són les ajudes directes a persones autònomes i comerciants afectades en la seua activitat i ingressos per la situació d'emergència sanitària derivada de la COVID-19. Per a això, l'Ajuntament de Silla habilitarà una partida extraordinària de 250.000 euros en un Ple extraordinari que es realitzarà en els pròxims dies. Les bases de les ajudes s'han estudiat i elaborat conjuntament amb l'Associació d'Empresaris amb l'objectiu que s'adeqüen a la realitat i problemàtica del teixit comercial local. Són unes bases pensades i meditades amb el sector. Es pretén activar aquestes ajudes de manera ràpida, per això s'agilitzaran i simplificaran els processos perquè els destinataris les reben en un termini curt.

 

A més, l'Ajuntament de Silla posa en marxa un servei especial d'acompanyament al comerç i autònoms en temes d'ajudes «aDES Comerç» que s'ha declarat essencial en aquesta fase de desescalada per a impulsar la reactivació econòmica.

 

Per a ajudar a la reactivació de bars i restaurants, s'ha aprovat eliminar la taxa d'ocupació de via pública de taules i cadires, la qual cosa suposarà un estalvi de 30.000 euros per a aquest sector. Es donaran facilitats per a la reobertura i ampliació de terrasses en la fase 1 mitjançant una línia telefònica directa atesa per un tècnic municipal que estudiarà cada cas, i mitjançant un procediment exprés es podrà ampliar l'espai de la terrassa. També, s'ha eliminat la taxa dels llocs del mercat ambulant municipal i altres accions estratègiques i econòmiques valorades en 120.000 euros enfocades totes aquestes a reactivar el comerç de proximitat.

Pots consultar el Pla fent click açí
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167