Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Nova acció de la campanya "Si tens mascota, sigues cívic"
Nova acció de la campanya "Si tens mascota, sigues cívic"
06/03/2020
Nova acció de la campanya "Si tens mascota, sigues cívic"
Millorar la convivència i recordar que la normativa obliga a les persones propietàries de mascotes a recollir el pipi i la caca dels nostres animals són els principals objectius de la campanya.
8fff4d81-aff0-4e19-bba6-bcc8bf607e6a
151bd97b-4072-434c-bc5c-727d9005a034

L'Ajuntament de Silla continua treballant pel benestar animal amb la campanya "Si tens mascota, sigues cívic" amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre els drets i els deures que tenen les persones propietàries de gossos i gats, així com els mateixos animals de companyia.


L'orina dels gossos, gran problema ambiental i de salut

Les actituds inciviques d'algunes persones propietàries al no recollir caques dels seus animals no és l'única problemàtica que genera majors molèsties a la ciutadania. Els orins dels gossos és una altra. El marcatge amb orins en la via pública és un tema que preocupa molt al veïnat que el sofreix en les seves façanes i a l'Ajuntament per la corrosió que provoca en el mobiliari urbà, com a fanals, senyals de trànsit, bancs, entre altres.

Per això, la campanya incideix específicament a oferir a la ciutadania amb gossos la recomanació de portar una ampolla d'aigua amb gotes de vinagre per a diluir l'orina.

Accions de la campanya

La campanya
 "Si tens mascota, sigues cívic" té un doble objectiu. D'una banda, conscienciar la ciutadania sobre els seus drets i deures com a persones propietàries d'un animal de companyia i, de l'altra, contribuir a la millora de la convivència entre gossos i gats i ciutadania.

Per a aconseguir aquests objectius s'han plantejat diferents accions, com el repartiment de mil díptics, i la difusió en xarxes socials de 12 bones pràctiques que han de seguir les persones propietàries de mascotes.

A més, es convida a les persones propietàries amb animals domèstics inscrits en el Cens Municipal d'Animals a passar a partir del dia 20 de març a recollir, per l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania una ampolla per a diluir l'orina, i el díptic informatiu de la campanya.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167