Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Ajuntaments de la línia C2 de Rodalies es reuneixen per buscar solucions conjuntes als problemes i deficiències que pateix el servei de Renfe.
Ajuntaments de la línia C2 de Rodalies es reuneixen per buscar solucions conjuntes als problemes i deficiències que pateix el servei de Renfe.
26/02/2020
Ajuntaments de la línia C2 de Rodalies es reuneixen per buscar solucions conjuntes als problemes i deficiències que pateix el servei de Renfe.
El regidor d'Interior Felipe García assisteix a la reunió al costat de altres alcaldes i regidor son s'acorda sol·licitar una reunió amb els representants de Renfe, ADIF, el Ministeri i la Generalitat per traslladar la preocupació de les persones usuàries
img_1025
El passat 13 de febrer alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores de localitats de la línia C2 Rodalies es van reunir en Carcaixent amb el portaveu de la plataforma Indignats amb Renfe per tal de conèixer el punt de vista de les persones usuàries i buscar solucions conjuntes als continus problemes i deficiències que pateix el servei de transport de Renfe.

Com a conclusió, es va acordar organitzar una reunió amb representants de l'empresa prestadora del servei (Renfe), l'empresa responsable de les infraestructures (ADIF), la Generalitat i representants de la Plataforma, per traslladar el malestar dels ajuntaments i persones usuàries.

Samuel Martínez, portaveu de la Plataforma d'Indignats amb Renfe, va exposar la problemàtica del servei de rodalies, que en els últims anys ha experimentat una pèrdua notable de qualitat del servei. Com a exemple, durant 2019 es van cancel·lar més de 7.000 trens, el que suposa una mitjana de 21 trens diaris. Martínez va recordar que fa un any es van començar a presentar mocions en diferents ajuntaments per tal de reclamar un servei digne però que, amb el pas del temps i vista l'evolució del problema, és el moment d'anar un poc més enllà dels simples acords, fent un seguiment de l'acordat.

Durant la reunió, per part dels i les diferents representants municipals es van exposar les múltiples conseqüències que té un servei de rodalia deficitari. A banda de les lògiques per a totes aquelles persones que l'han d'utilitzar de forma habitual per qüestions laborals o acadèmiques, es van apuntar altres efectes negatius com els problemes de contaminació derivats d'optar pel cotxe com a alternativa o l'entrebanc que suposa l'estat del servei de rodalia en les polítiques de mobilitat que s'estan desenvolupant a nivell local.

Els representants municipals també es va posar de relleu el paper del ferrocarril com a element fonamental en la vertebració del territori i la importància que té en el desenvolupament econòmic, laboral i social dels seus municipis. Així, com van assenyalar, un mal servei continuat desincentiva el seu ús, i esdevé causa addicional del despoblament, en restar oportunitats a les zones afectades per un servei deficient.


En representació de l'Ajuntament de Silla va acudir a la reunió el regidor d'Interior Felipe Garciía qui va voler destacar "la importància de treballar de forma conjunta entre els ajuntaments Renfe i ADIF per aconseguir que les persones usuàries puguen gaudir d'un servei de qualitat que ajude al benestar de tots els ciutadans i ciutadanes"


Avaluats els problemes i la necessitat d'actuar de forma immediata, els i les representants municipals d'Algemesí, Moixent, Alcúdia de Crespins, Silla, La Pobla Llarga, Manuel, Canals, L'Ènova, Benifaió, Carcaixent han acordat junt el portaveu de la plataforma, Samuel Martínez, sol·licitar una reunió amb els representants de Renfe, ADIF, el Ministeri i la Generalitat per donar compte de la preocupació que tenen els alcaldes i alcaldesses per l'evolució del servei de rodalies, i mostrar la predisposició a col·laborar amb els organismes i/o entitats competents en la millora del servei.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167