Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Dia Mundial contra el Càncer
Dia Mundial contra el Càncer
04/02/2020
Dia Mundial contra el Càncer
La Junta Local Contra el Càncer de Silla ha realitzat una acció de concienciació a la plaça del Poble
7e94847f-c13a-4f19-975b-2e972a0251ba

El càncer és un problema de primera magnitud, ja que afectarà a un de cada tres homes i una de cada quatre dones a llarg de la vida.

No obstant això, hi ha un major nombre de curacions i augment en les supervivències dels principals tumors, gràcies als avanços  científics i tecnològics fruit de la investigació i que s’incorporen periòdicament a la pràctica clínica, així com la generalització dels programes de cribratge per determinats tumors.

Per tot açò, l’associació llança el dimarts 4, Dia Mundial contra el Càncer, una campanya amb l’etiqueta «Llámalo càncer», per tal de normalitzar la malaltia i que no sone a tabú. L’objectiu és que els malalts demanen ajuda si la necessiten.

És molt important el suport emocional, estar al costat de les persones que estan en tractament o que han superat un càncer. No deixem que les persones malaltes de càncer se senten discriminades.

Cal demanar polítiques sanitàries i de suport que ajuden a la investigació i que hi haja recursos per a ajudar a les persones malaltes de càncer.

Cal informar que els hàbits saludables  poden previndre el càncer, com per exemple fer esport; tindre una alimentació sana i equilibrada, i no tindre certes adicions com el tabac.

Cal fomentar que als centres educatius i als llocs de treball es fomenten els hàbits saludables per al bé de totes i tots.

La investigació i sensibilització poden salvar vides!


Junts ho podem aconseguir!

Podem aconseguir un futur sense càncer!

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167