Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla ja disposa del Filtre Verd, un nou paratge natural
Silla ja disposa del Filtre Verd, un nou paratge natural
03/02/2020
Silla ja disposa del Filtre Verd, un nou paratge natural
Amb la construcció d'un filtre verd es permetrà el drenatge i sanejament dels corrents propis generats per les pluges i el seu lliurament cap a l'albufera, alhora que es crea un camí verd per poder passejar i gaudir de l'espai natural.
83239314_3142245319138836_3836400630012837888_n
83729807_3142244192472282_2659652235985682432_n
83881539_3142244179138950_4441468437193031680_n
84285500_3142245189138849_3620191087273967616_n
84299178_3142244385805596_7525784413519478784_n
84461555_3142244305805604_824169928788541440_n
85048467_3142244375805597_2039584702200807424_n
La fase IV de les obres de les pluvials «Ampliació del col·lector de pluvials, modulació i lliurament de cabals i recuperació mediambiental del sistema de drenatge de la Bega», conclou amb la construcción d'un nou filtre verd que permetrà el drenatge i sanejament dels corrents propis generats per les pluges i el seu lliurament cap a la marjal i l'albufera.


L'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá ha destacat que "Gràcies al nou filtre verd, no sols ajudem a pal·liar el problema de les inundacions en època de pluges torrencials al nostre poble, sinó que també hem creat un nou paratge natural amb una ruta per poder passejar i gaudir en família en un marc incomparable com és la nostra marjal. Una intervenció històrica, sufragada íntegrament per la Generalitat Valenciana i que posa en valor la nostra horta i el nostre patrimoni natural"


Gràcies al filtre verd, es garantix que l'aigua que vaja cap a l'Albufera no estiga contaminada i es mantinga l'ecosistema propi de la marjal, incrementant la presència de macroinvertebrats i contribuint decisivament a la conservació de la flora i fauna d'aquesta reserva natural.


Amb aquesta intervenció que ha tingut un cost de 6.749.994,78€, i ha estat sufragada íntegrament per la Generalitat Valenciana, s'ha actuat sobre una superfície de 46.610 m2 i a partir d'ara es podrà accedir des del poble a la marjal per un nou accés sostenible i que respecte els valors mediambientals a través d'un nou camí verd pensat per al descans dels vianants, amb bancs i amb una plantació d'arbres autòctons, ideal per practicar esports a l'aire lliure o eixir a caminar mentre gaudim de la natura.


Per tant, el nou filtre verd, no naix sols amb la intenció trasbalsar, els corrents propis generats per les pluges, sinó que també com a resposta a la necessitat de preservar un entorn natural delicat i de gran valor ambiental com és L'Albufera de València. Una qüestió de qualitat ambiental que redundarà en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Silla.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167