Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla obrirà en la Fira de Sant Sebastià l'entorn de la Torre
Silla obrirà en la Fira de Sant Sebastià l'entorn de la Torre
13/01/2020
Silla obrirà en la Fira de Sant Sebastià l'entorn de la Torre
En total s'han destinat 687.911,87 € aportats integrament pel Fons Feder de la Unió Europea, la Diputació de València i el Consell per a l'actuació urbanística i edificatòria i la restauració de façanes exteriors i coberta de la Torre Musulmana.
81534876_3095628730467162_3407688578052915200_n
81619363_3095628977133804_404465685968715776_n
81680234_3095628923800476_4061207116730335232_n
81902072_3095628820467153_6171860221871259648_n
82057057_3095628387133863_2009774395056193536_n
82342839_3095628570467178_6837861391504769024_n
82342861_3095628683800500_2481047803392950272_n
82533180_3095628863800482_3259266379592761344_n
82864635_3095628480467187_2227938087785201664_n
20180611-feder
gv-presidencia-cmyk

Aquesta setmana han finalitzat les obres de la segona fase del projecte  «Rehabilitació i posada en valor de l'entorn de la Torre Musulmana»,  amb un import de 300.000€ aportats per la subvenció europea dels Fons Feder. El qual també ha subvencionat una investigació arqueològica internacional, puntera amb les més avançades tecnologies per descobrir l’època en la que es van construir el murs de la Torre i altres construccions antigues realitzat per un equip de la Universitat de València.


Després dels treballs arqueològics que han estat executats al llarg de l'obra, en què s’ha descobert restes molt rellevants com la muralla i el fossat del segle XIV i els murs de la vil·la romana. A proposta dels arqueòlegs, la Conselleria ha decidit que quedaren conservades i protegides sota el geotèxtil i les capes de terra i paviment reversible.


A més, el projecte ha inclòs la restauració de la coberta de la Torre i l’emblemàtic arc; la restauració de les escales d'accés a la Torre i d'eixida d'emergència del Teatre de la Plaça; la restauració de les façanes interiors de l’Ajuntament, i s’ha construït, a la mitgera sud, una façana de rajola cara vista continuant amb la mateixa estètica del Museu MARS, que es combinarà amb un gran jardí vertical i una font ornamental en cascada amb una séquia que transcorre al llarg del mur.


També s’ha urbanitzat la zona on abans es trobava l'edifici d'oficines, que ara estarà ocupada per un jardí de gespa combinat amb xicotets blocs de formigó i una zona pavimentada amb un enllumenament ambiental amb un sistema de baix consum que evita la contaminació llumínica.


El nou espai, que compta amb càmeres de vigilància per a garantir la protecció de la Torre i el seu entorn, es complementa amb un gran panell que  recrea el espai del castell tret a la llum per les excavacions, perquè les públic puga entendre el resultat dels descobriments arqueològics. L’execució d'aquest projecte suposa la rehabilitació i la posada en valor d'un entorn privilegiat, alhora que permet el desenvolupament d'activitats culturals, etc.


Com a colofó a aquesta gran intervenció, també s’ha millorat  l'accessibilitat a la terrassa i s’ha instal·lat una barana de protecció, de forma que a partir d’ara es podrà donar ús d’aquest nou espai que permet realitzar activitats mentre que gaudeix d'unes meravelloses vistes.


L'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha destacat que «Gràcies a aquesta intervenció, finançada pel Fons Feder, podrem donar a conéixer a tots els visitants el nostre museu i la nostra torre, dos dels patrimonis més importants que tenim al nostre poble. Silla té molts recursos turístics que cal potenciar i donar a conèixer».

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167