Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > SILLA ACULL EL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ
SILLA ACULL EL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ
09/12/2019
SILLA ACULL EL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ
Ahir el Teatre de la Plaça va acollir persones voluntàries i aprenents interessades en el Voluntariat pel Valencià que promou Escola Valenciana. L'acte va estar amenitzat amb el cor de l'IES Sanchis Guarner
Assistents-escenari
Cor_Marietes_IES-Sanchis-Guarner
Taula-presentacio
Taula-presentacio-lluny

El passat dijous 4 de desembre tingué lloc la presentació de la campanya del «Voluntariat pel Valencià». A l’acte, que se celebrà al Teatre de la Plaça, assistiren les persones voluntàries i aprenents que participaran en el programa. Aquesta iniciativa, que pretén fomentar l’ús del valencià entre les persones amb coneixements bàsics, es basa en la idea de parelles lingüístiques, és a dir, que persones que habitualment parlen en valencià destinen una part del seu temps a conversar amb unes altres interessades a agafar fluïdesa i parlar de manera natural la nostra llengua. A més, en el Voluntariat a Silla s’han inclòs noves activitats, com són els grups de conversa i la preparació de la part oral de les proves dels organismes certificadors de coneixements de valencià.

 

En l’acte de presentació intervingueren Empar Minguet, de l’Agència de Promoció del Valencià; Nacho Valero, del CFPA; Vicent Font, representant d’Escola Valenciana, així com Laura Millán, regidora de Normalització Lingüística, qui va agrair a tots els assistents «la implicació personal en una activitat en què l’objectiu és fomentar i difondre l’ús habitual del valencià entre les persones nouvingudes al nostre poble i aquelles que volen llançar-se a parlar-lo». Com a cloenda, hi va intervindre també el cor de l’IES Sanchis Guarner, amb la interpretació de diverses cançons en valencià. 

 

El «Voluntariat pel Valencià», que ja ha començat amb la creació de les noves parelles lingüístiques i els grups de conversa, es coordinarà des del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA), tots els dimarts i dijous, en horari de 17.30 a 18.30. 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167