Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > S'Atorga A SILLA EL GUARDÓ DE "VILA EN FLOR COMUNITAT VALENCIANA EN LA CATEGORIA TRES FLORS"
S'Atorga A SILLA EL GUARDÓ DE "VILA EN FLOR COMUNITAT VALENCIANA EN LA CATEGORIA TRES FLORS"
28/10/2019
S'Atorga A SILLA EL GUARDÓ DE "VILA EN FLOR COMUNITAT VALENCIANA EN LA CATEGORIA TRES FLORS"
Aquestos guardons reconeixen els municipis que treballen per potenciar i millorar els seus espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana respecte a l'entorn
74632470_3004387352910018_224259299294052352_o
73272404_3004386769576743_7184119464474968064_o
El programa 'Viles en Flor', és un programa que promou l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (Asfplant), presidida per Gustavo Marina amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament sostenible de la infraestructura verda urbana. Els municipis que participen en Viles en Flor poden obtindre 4 categories de guardons per potenciar i millorar els seus espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana respecte a l'entorn: la màxima Quatre Flors, Tres Flors, Dos Flors i Una Flor.

En aquest segon any d'aquest programa han participat 31 municipis. El veredicte d'un jurat Professional ha sigut donat a conèixer el divendres 25 d'octubre en la II Gala de Viles en Flor, que a tingut lloc en Torrent en l'Hort de Trenor amb la presència del Secretari Autonòmic d'Agricultura Francisco Rodríguez Melero, el Director General d'Agricultura Rogelio Llanes, la diputada  Josep Amigo, l'alcalde de Torrent Jesús Ros, l'alcalde de Silla, Vicente Zaragoza i altres autoritats municipals i professionals del sector de la jardineria i el paisatgisme.

Silla ha sigut un dels set municipis que li han concedit el títol de Viles en Flor en la Categoria de Tres Flor. El secretari del jurat, José Fco. Ballester-Olmos i Anguís, investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries i professor de paisatgisme i jardineria en la Universitat Politècnica de València, director de cursos de postgrau de paisatgisme, jardinera i producció vegetal ornamental, en el seu parlament ha mencionat en relació a Silla:

"La gran varietat d'espais verds enjardinats amb una dotació de quasi 11,5 metres de zona verda per habitant. Ha destacat la pertinença del municipi al Parc Natural de l'Albufera el que li confereix un atractiu especial tant des del punt de vista mediambiental com des del punt paisatgístic, amb menció especial al Port de Silla; tot aquest conjunt integrat de verd urbà i verd rural proporciona tant als habitants de la població com als visitants un atractiu especial.

Els criteris de selecció de les espècies pels jardins i parcs de Silla estan sempre d'acord amb els principis de la jardineria sostenible, intentant utilitzar sempre espècies mediterrànies, espècies adaptades, intentant sempre racionalitzar el consum hídric. També prima el comerç de proximitat amb el viveristes de la zona.

El jurat ha valorat també un conjunt d'aspectes com és l'equipament jardiner, la gestió mediambiental de Silla, com la millora la qualitat estètica dels espais ajardinats, la integració visual, la millora de l'accessibilitat i el desenvolupament les funcions pels quals s'han creat cadascú dels parcs, les qualitats en el manteniment dels espais i dels subministraments vegetals
Finalment ha destacat la voluntat del municipi de què la jardineria i el paisatge siga el suport d'activitats per diversos col·lectius socials."
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167