Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla s'adhereix a la xarxa de ciutats lliures de la tracta de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució
Silla s'adhereix a la xarxa de ciutats lliures de la tracta de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució
10/09/2019
Silla s'adhereix a la xarxa de ciutats lliures de la tracta de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució
L'Ajuntament centrarà la seua acció a conscienciar la població per tal d'aconseguir l'erradicació de la demanda
RED-LT3

En el passat Ple del 30 de juliol, l'Ajuntament de Silla va acordar adherir-se a la xarxa de ciutats lliures de la tracta de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució. Aquesta proposta va comptar amb el suport de tots els grups politics.

D’aquesta forma, l'Ajuntament es compromet a sensibilitzar la població que la prostitució és igual a violència de gènere, així com visibilitzar i deslegitimar socialment i públicament els prostituïdors, protagonistes, actors responsables i còmplices actius en aquesta forma de violència de gènere.

Així mateix, l'Ajuntament exigirà al Govern central i a la Comunitat Valenciana que s'aplique realment la llei i es perseguisca la tracta de dones i persones. I, en col·laboració amb l'Administració central i autonòmica, centrarà l'acció en l'erradicació de la demanda, a través de la denúncia, la persecució i la penalització del prostituïdor (client) i del proxeneta.

L’adhesió a la xarxa arriba a petició del Front Abolicionista del País Valencià, plataforma feminista formada per més de 40 organitzacions de tot el País Valencià, que lluita contra la mercantilització dels cossos de les dones, xiquets i xiquetes, i reivindica l’abolició del sistema de prostitució, així com la reinserció laboral, social i personal de les dones prostituïdes, per commemorar el DIA INTERNACIONAL CONTRA L’EXPLOTACIÓ SEXUAL I LA TRACTA DE PERSONES que tindrà lloc el pròxim 23 de setembre.


Finalment, s'instarà al Govern central i autonòmic perquè establisca una normativa que impedisca que els mitjans de comunicació, tant impresos com audiovisuals, es lucren amb l'explotació sexual de les dones oferint serveis sexuals en anuncis o publicitat.


Segons la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Silla, Carmen Giner: «La prostitució és una forma d’explotació que ha de ser abolida i en cap cas reglamentada, perquè regular la prostitució legítima implícitament les relacions patriarcals.”

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167