Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > ES TORNA A OBRIR AL TRÀNSIT L'AVINGUDA D'ALACANT
ES TORNA A OBRIR AL TRÀNSIT L'AVINGUDA D'ALACANT
31/07/2019
ES TORNA A OBRIR AL TRÀNSIT L'AVINGUDA D'ALACANT
Des del mes de maig, la pista de Silla a l'altura de l'avinguda d'Alacant, es trobava parcialment tallada al trànsit per escometre l'ampliació del col·lector de pluvials.
9abd0f7a-1b69-4337-9782-c4eea04a14a1
b8589f86-f0d7-48ca-944b-e1afd4528df3
Les obres finals d'ampliació del col·lector de pluvials, modulació i lliurament de cabals i recuperació mediambiental del sistema de drenatge de la Bega, subvencionat íntegrament per la Generalitat Valenciana per 6.210.694,78€, està arribant a la seua fi, per aquest motiu, hui, després de dos mesos, es tornara a obrir al trànsit l'avinguda d'Alacant. A més a més, durant els pròxims dies es duran a terme els treballs de neteja, ajardinament i pintura vial.


Gràcies a aquest projecte es trasbalsaran els corrents propis generats per les pluges a l'interior del nucli urbà des del perímetre exterior de la CN-332 (aquesta xarxa de drenatge i sanejament ha estat recentment renovada en les fases I i II per la Conselleria) fins al seu lliurament final en la marjal i l'Albufera, seguint les traces dels actuals drenatges que ofereixen els col·lectors de Sant Roc i l'assarb de la Rambleta a través de dos nous assarbs a cel obert.


D'aquesta forma, s'ha dissenyat una xarxa d'eixida d'aigües pluvials composta per tres col·lectors, una assarb final i una bassa de laminació-abocador que, en conjunt, mantenint sempre la presència d'una làmina d'aigua, actua com a element de decantació-sedimentació, amb una doble funció: laminació i repartiment del cabal abocat garantint que l'aigua que vaja a l'arrossar no estiga contaminada.


Amb aquestes obres, es millorarà considerablement el drenatge de l'aigua i s'evitarà que brolle l'aigua pel clavegueram quan arriba a la seua màxima capacitat.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167