Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Resultats de l'enquesta de mobilitat als centres d'educació primària de Silla
Resultats de l'enquesta de mobilitat als centres d'educació primària de Silla
11/06/2019
Resultats de l'enquesta de mobilitat als centres d'educació primària de Silla
Aquest diagnòstic s'ha realitzat amb l'objectiu que el PMUS considere en les seues línies estratègiques la potenciació dels camins escolars segurs.
IMG_20190222_093733
Parc d'educació viària (3)
Reis Catòlics i Sant Roc (1)
Sagrada_2
Amb motiu de l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i en el marc del projecte de participación infantil «De l'aula al carrer», aquest curs 2018/2019 s'ha promogut en els sis centres escolars de Silla un estudi al voltant de la mobilitat de l'alumnat de primària.

Aquest diagnòstic s'ha realitzat amb l'objectiu que el PMUS considere en les seues línies estratègiques la potenciació dels camins escolars segurs.

Els camins escolars tenen per objectiu millorar els hàbits de mobilitat dels escolars, l'equip educatiu, mares i pares. Amb això s'hi potencien els desplaçaments no motoritzats i es redueix la presència dels vehicles motoritzats durant les hores d'entrada i eixida. Per a augmentar la mobilitat quotidiana a peu i amb bicicleta és important que les xiquetes i xiquets adquirisquen hàbits de mobilitat sostenible des de la infància. Una bona manera de fer-ho és anant a peu o amb bicicleta a l'escola.

La utilització d'aquestes rutes escolars permet dotar d'autonomia les xiquetes i xiquets, acudint sols o amb companyia dels seus amics i amigues al col·legi, afavorint l'autoestima i la socialització. A més, es fomenta la mobilitat activa (caminar i pedalejar) adquirint hàbits saludables des de la infància amb la realització d'una activitat física quotidiana.

Un primer pas en el procés és conèixer com van els nostres menors a les escoles, conèixer com es mou la població menor del municipi i així començar a prendre mesures que afavorisquen una mobilitat escolar més sostenible, saludable i segura.

Fes clic açí, per poder veure els principals resultats que han revelat per centres escolars.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167