Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Primera sessió de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
Primera sessió de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
10/05/2019
Primera sessió de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
La ciutadania es va reunir per informar-se sobre el diagnòstic així com fer propostes i suggeriments
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS
Participació_PMUS

El dimecres passat 8 de maig,  es va desenvolupar la primera sessió de participació ciutadana oberta a tota la societat civil per parlar del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). En aquesta es va presentar l'informe inicial de diagnòstic desenvolupat i es va debatre per grups sobre quatre àrees (transport públic, vehicles privats, bicicletes i vianants).

Durant aquesta jornada, el veïnat es va poder informar sobre qüestions com què és el PMUS com a instrument de planificació estratègica i perquè està realitzant-se a Silla.

En la primera part de la sessió, durant la presentació del diagnòstic, es va fer constar qüestions com que Silla registra un índex de motorització elevat, per sobre de la mitjana provincial i autonòmica. Així com que les persones residents en el municipi de Silla realitzen al voltant de 46.431 desplaçaments, la qual cosa implica una ràtio de 2,5 desplaçaments per persona i dia (per al total de la població).

El repartiment modal segons es tracte de desplaçaments externs o interns al municipi reflecteixen que els desplaçaments interns al municipi es realitzen en un 85,8% a peu i el restant, un 14,2%, en transport privat. Pel que fa als desplaçaments externs un 73,7% es realitzen en vehicle privat i un 25,8% en transport públic.

Una vegada presentades aquestes dades, a les taules formades per la ciutadania es van realitzar diferents propostes de millora i es van debatre quins han de ser els objectius estratègics del Pla, entre les quals van destacar la necessitat d’ampliar les voreres per fer-les accessibles i segures (especialment al centre), millorar les connexions ciclistes tant internes com amb els municipis de l’entorn per garantir la seguretat i habilitar aparcaments per bicicletes (tant oberts com coberts), millorar la freqüència del transport interurbà, proposant-se parades als polígons, així com habilitar borses d’aparcament al voltant del municipi per evitar la massificació al centre.

Aquest diagnòstic participatiu tindrà continuïtat de forma específica a les jornades per barris on el veïnat podrà fer propostes més específiques en relació a les seues vivències i necessitats quotidianes. Les dates i llocs de celebració són:

-          Zona Bega/ Sant Roc: Dijous 30 de maig a les 19h en l’Associació de Veïnat de Sant Roc

-          Zona centre: Divendres 31 de maig, a les 19h a la llar dels jubilats.

-          Zona Molí de Magalló: Dilluns 3 de juny a les 19h al local del Club d’escacs.

-          Zona Alteró-Sant Lluís/Reis Catòlics: Dimecres 5 de juny a les 19h a l’Espai Jove.


Vine i participa!

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167