Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El col·lectiu de dones participa en la passejada crítica «Jane's walk, dones i mobilitat».
El col·lectiu de dones participa en la passejada crítica «Jane's walk, dones i mobilitat».
08/05/2019
El col·lectiu de dones participa en la passejada crítica «Jane's walk, dones i mobilitat».
Col·lectius de dones realitzen una passejada crítica per fer un diagnòstic participatiu amb perspectiva de gènere sobre la mobilitat urbana de Silla que serà incorporat al PMUS.
Jane's walk, dones i mobilitat
Jane's walk, dones i mobilitat
Jane's walk, dones i mobilitat
Jane's walk, dones i mobilitat

El passat dilluns 6 de maig, va tindre lloc la passejada crítica de Jane Jacobs «Jane’s walk, dones i mobilitat», impulsada per la Casa de la Dona en col·laboració amb les regidories d’Igualtat, Participació i Urbanisme. Aquestes passejades se celebren la primera setmana de maig a ciutats de tot el món i, en el cas de Silla, té especial incidència perquè el seu diagnosi participatiu amb perspectiva de gènere serà incorporat al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

L’activitat va consistir en una passejada col·lectiva per carrers, places, equipaments i àrees verdes del municipi on les participants van intercanviar vivències i percepcions sobre com fan servir i amb qui es relacionen en aquests espais amb la finalitat de despertar una mirada sensible i extraure in situ les primeres reflexions que serviran de punt de partida per a l’aplicació de la perspectiva de gènere al PMUS.

Aquesta passejada, una eina per a detectar situacions de desigualtat de gènere en l'ús quotidià de l'espai públic urbà, va partir des de la casa de la Dona i va recórrer la plaça del Mercat Nou, el passeig de l'Albereda, la plaça del Mercat Vell, la plaça del Poble, el carrer de Sant Vicent i l’av. de Picassent, fins a arribar al col·legi Sagrada Família.

Aquesta va ser la segona de les accions realitzades dins del programa «Urbanisme i mobilitat amb perspectiva de gènere» que es va iniciar el passat mes d’abril amb una formació sobre urbanisme i mobilitat amb perspectiva de gènere.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167