Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > DISSETENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB EL CLUB DE PATINATGE ARTÍSTIC L'ALBUFERA DE SILLA
DISSETENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB EL CLUB DE PATINATGE ARTÍSTIC L'ALBUFERA DE SILLA
09/04/2019
DISSETENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB EL CLUB DE PATINATGE ARTÍSTIC L'ALBUFERA DE SILLA
La Regidoria de Participació facilita que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble El passat 1 d'abril va tindre lloc la dissetena sessió del programa SOMIEM Silla per a la qual el Club de Patinatge Artístic l'Albufera de Silla va acudir a la Nau Jove per proposar millores per al poble.
Arxius Associats
Imatge_Informe

El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

En cada sessió, una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma, es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.

El desenvolupament de la sessió va tindre un clima molt amè en què l’esport va ser el protagonista. Les persones assistents van parlar positivament sobre qüestions com la futura instal·lació d'una coberta a la pista de patinatge, els reconeixements esportius atorgats a la Gala de l‘Esport, les obres de millora realitzades durant els últims quatre anys com les obres d’accessibilitat a l’Ajuntament i posada en valor de la Torre Musulmana, així com la dinamització d'espais com el Centre Cultural Carmen Valero o l'Espai Jove.

A la sessió també es va suggerir seguir millorant l’entorn del poliesportiu, mitjançant la instal·lació de mobiliari urbà, condicionar millor el parc d’educació viària per a poder fer-ne ús quan cau la nit o millorar el paviment de la pista de patinatge de l’Alteró perquè actualment no es pot patinar de forma segura.

D'altra banda, els i les assistents van proposar que s’obrigueren els centres escolars els caps de setmana i de vesprada per a l'ús de les instal·lacions (activitats esportives, etc.) i disposar d'algun local per a activitats esportives els dies d'adversitat meteorològica, no sols per a fer esport, sinó per fer activitats educatives relacionades amb l'esport.

A la sessió, les persones participants van denunciar la falta de consciència cívica d'algunes persones propietàries de gossos per no arreplegar les caques d'animals o deixar-los orinar en espais públics i la infrautilització de les zones esportives i espais dels centres escolars en horari no lectiu. També van destacar la necessitat de fomentar l’esport femení. Totes aquestes propostes poden consultar-se fent clic ací.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167