Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > SETZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'ASSOCIACIÓ DE CAÇADORS COLL VERD I LA CONFRARIA DE PESCADORS
SETZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'ASSOCIACIÓ DE CAÇADORS COLL VERD I LA CONFRARIA DE PESCADORS
02/04/2019
SETZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'ASSOCIACIÓ DE CAÇADORS COLL VERD I LA CONFRARIA DE PESCADORS
La Regidoria de Participació facilita que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble
Arxius Associats
Imatge_Informe
Imatge_Informe_2

La passada setmana va tindre lloc la 16a sessió del programa SOMIEM Silla per a la qual l’Associació de Caçadors Coll Verd i la Confraria de Pescadors van obrir les portes. El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.


En cada sessió, una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.


El desenvolupament de la sessió va tindre un clima positiu. Les persones assistents van destacar la qualitat del servei de transport públic i la bona connexió de Silla (l’autobús, el tren i l'estació de tren) amb la resta de localitats confrontants i amb València.


A més a més, les persones participants van donar el seu punt de vista sobre les mesures adaptades en benestar animal per previndre l’abandonament i les diferents activitats que s’han realitzat per posar en valor l’Albufera com les exposicions, els projectes de voluntariat juvenil per a la neteja i el coneixement del parc natural o les subvencions per fomentar el cultiu de l’arròs.


També es va parlar sobre la necessitat de controlar de les espècies invasores (com per exemple les raboses, garses (urraques) i el cranc blau), el futur projecte de millora i condicionament del Port i la importància d’arreglar els camins rurals.


Alhora, es van rebutjar qüestions com les restriccions que s'imposen al tir en les seues diverses modalitats (de colom, gual i plat que impedeixen la seua celebració) o les externalitzacions en la comercialització de l’arròs que afecten en detriment del producte autòcton (fa que no siga rendible econòmicament). Totes aquestes propostes poden consultar-se fent clic ací.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167