Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > QUINZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB «ELS MAJORS DE SILLA»
QUINZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB «ELS MAJORS DE SILLA»
02/04/2019
QUINZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB «ELS MAJORS DE SILLA»
La Regidoria de Participació facilita que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble
Arxius Associats
jubilats
jubilats2

La passada setmana va tindre lloc la 15a sessió del programa SOMIEM Silla per a la qual Els Majors de Silla van obrir les portes de la Llar de les persones jubilades. El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

En cada sessió, una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.

El desenvolupament de la sessió va tindre un clima molt positiu en el qual les persones majors sigueren les autèntiques protagonistes. Les persones assistents van destacar qüestions com la gestió realitzada per aconseguir les obres de les pluvials al barranc de Tafarra i solucionar així el problema amb les inundacions, així com l'habilitació de zones accessibles per a gent amb mobilitat reduïda i per a carrets amb rampes en les voreres i la instal·lació de l'ascensor en l'estació de Renfe.

A la sessió també es va parlar sobre diverses qüestions relacionades amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, com el control de la circulació viària per reduir la velocitat dels vehicles en zones on hi ha terrasses de bars i restaurants, com per exemple al parc de l'Estació. També es va destacar la necessitat d’habilitar mesures de seguretat als carrers, com prioritzar les persones abans que els vehicles, fer les voreres més amples, transitables i segures, especialment en carrers pels quals no cap una cadira de rodes, carret de la compra o de bebé, ja que consideren que hi ha carrers on no es pot traure la cadira al carrer per «prendre la fresca». Totes aquestes propostes poden consultar-se fent clic ací.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167