Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla, màxim exponent del turisme sostenible en les III Jornades del Parc Natural de l'Albufera
Silla, màxim exponent del turisme sostenible en les III Jornades del Parc Natural de l'Albufera
29/03/2019
Silla, màxim exponent del turisme sostenible en les III Jornades del Parc Natural de l'Albufera
Diferents personalitats de l'àmbit polític i civil es donen cita al Club Esportiu el Saladar de Silla en les III Jornades del Parc Natural de l'Albufera
silla es albufera
logo silla turisme
logo silla turisme

Ahir va tindre lloc al Club Esportiu el Saladar les III Jornades del Parc Natural de l'Albufera, un esdeveniment patrocinat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Silla i que va acollir a més d'un centenar de persones que no van voler perdre's les xarrades, entre elles els  regidors i les regidores de l'Ajuntament de Silla, Ivan Cuenca, Felipe García, Trini Martinez, Josefina Zaragozá, Serafin Simeón i Carolina Manzano i l'alcalde de Silla Vicente Zaragozá.

L’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, van ser l’encarregat de donar la benvinguda a les autoritats presents i va aprofitar per agrair a El Periodico de Aquí, la seua voluntat per posar en valor l'Albufera i tractar un tema tan delicat com és la promoció del turisme a la zona, però destacant la importància de conduir-lo cap a un punt de vista sostenible.

Tot seguit, es va realitzar una xarrada inaugural amb el conseller delegat de Trivision, Ximo Pérez, sota el nom «De Cañas y Barro a El Embarcadero: l'Albufera com a lloc de rodatges». On el productor valencià va fer un recorregut històric de les produccions més emblemàtiques dins del parc natural.

En la primera taula redona que portava per títol «El Potencial turístic al Parc Natural de l'Albufera» van participar, la directora del Parc Natural de l'Albufera, Paloma Mateache; el membre de la Junta Directiva del club esportiu El Saladar de Silla, Javier Fe; el president de l'Associació Cultural Vela Llatina de Silla, Batiste Granero, i el regidor de Turisme de Silla, Iván Cuenca, qui va posar l'accent en la necessitat de potenciar el turisme de l'Albufera, però d’una forma sostenible, sent conscients del tipus de turista que es desitja acollir a la zona, un visitant respectuós i amb estima per la natura.

Després de la intervenció del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Silla, es va mostrar als assistents, la imatge corporativa i el logotip de Silla Turisme, una creació de la dissenyadora local Mar Navarro i que portarà el nom del nostre poble per tot arreu de la Comunitat Valenciana.

L'última taula redona portava per lema «Sostenibilitat al Parc Natural de l'Albufera» en la qual va intervindre el delegat de SEO Bridlife a la Comunitat Valenciana, Mario Giménez; el director en Geografia i Cicloturista, Paco Tortosa, i el regidor delegat de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui va donar la seua visió i els seus projectes de turisme sostenible, basat en l'agricultura ecològica i la creació d’una zona lliure de gasos i productes contaminants si es desitja conservar l'Albufera com en l'actualitat.

Per finalitzar l’acte, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va prendre el torn de paraula per remarcar la necessitat de destacar i oferir al món alguna cosa que ens faça diferents com és l'Albufera. A més, va agrair que es realitzen trobades com les Jornades del Parc Natural de l'Albufera, un lloc ideal per a posar en comú idees, propostes i experiències per a donar valor al paratge.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167