Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Entra en funcionament el Manual d'estil i documentació administrativa
Entra en funcionament el Manual d'estil i documentació administrativa
22/03/2019
Entra en funcionament el Manual d'estil i documentació administrativa
L'Ajuntament de Silla inclou el llenguatge inclusiu en el Manual d'estil
Manual_estil

L’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística i Igualtat, va presentar el 21 de març, al Teatre de Plaça, el Manual d’estil i documentació administrativa amb llenguatge inclusiu a tot el seu personal. Aquest manual és un document de treball que permet millorar dia a dia el llenguatge en l’Administració.

 

Amb el manual, l’Ajuntament pretén, d’una banda, promoure una comunicació escrita eficient i de qualitat entre l’Administració i la ciutadania i, de l’altra, facilitar la feina del personal de l’Ajuntament a l’hora de redactar la documentació administrativa d’una manera senzilla, entenedora, inclusiva i amb un disseny coherent i unificat.

 

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, «La comunicació, a través dels textos que produïm, crea la imatge de la institució que representem. L’objectiu d’aquest manual és oferir una eina senzilla i pràctica al nostre funcionariat. Es tracta d’un conjunt de pautes d’escriptura i un recull de plantilles amb format establert que pretén unificar tot el conjunt de documents de la nostra Administració local. A més, el Manual d’estil incorpora les recomanacions d’ús per a usar un llenguatge no sexista, tal com vam acordar al Pla d’igualtat de l’Ajuntament».

 

Aquest manual elaborat i coordinat per la tècnica del Servei de Normalització Lingüística, Empar Minguet, unifica la imatge de la documentació administrativa establint pautes d’escriptura i maquetació de documents i, alhora, promou un llenguatge administratiu modern, adaptat als nostres temps, clar, entenedor, coherent i inclusiu.

 

A l’acte de presentació va participar Eva Sanchis, vicesecretària de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, les quals, en conéixer el projecte del Manual d’estil de Silla, no van dubtar a donar-li suport i a contribuir en la seua difusió entre tots els ajuntaments.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167