Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > SILLA ACONSEGUEIX QUE FOMENT REALITZE LES OBRES PER A DESVIAR LES PLUVIALS Al BARRANC DE TAFARRA
SILLA ACONSEGUEIX QUE FOMENT REALITZE LES OBRES PER A DESVIAR LES PLUVIALS Al BARRANC DE TAFARRA
21/03/2019
SILLA ACONSEGUEIX QUE FOMENT REALITZE LES OBRES PER A DESVIAR LES PLUVIALS Al BARRANC DE TAFARRA
Pròximament s'iniciarà la primera part de les obres valorades en cinc milions d'euros per a la creació del desviament cap a Tafarra, a més de les obres de canalització cap a les basses de laminació de la zona nord de la localitat per un milió d'euros. Amb l'execució d'aquestes obres se solucionara definitivament el problema d'inundacions al nostre poble.
pluvials_2019
pluvials_2019
pluvials_2019
pluvials_2019
pluvials_2019

L'Ajuntament de Silla ha aconseguit que el Ministeri de Foment realitze les obres de desviació de les pluvials que arriben a la Pista de Silla des d'Alcàsser i Picassent cap al barranc de Tafarra. Amb l'execució d'aquest nou projecte també s'augmenta la capacitat de contenció d'aquestes aigües, actualment en 13.000 metres cúbics i que s'incrementarà fins als 20.000 metres cúbics amb una canalització de vuit metres d'ample des del punt on es troben les comportes que inunden la pista de Silla fins a les làmines situades en Tafarra. Aquestes obres, valorades en 5 milions d'euros s'iniciaran en el període màxim d'un mes.

Segons explica l'Alcalde de Silla, Vicente Zaragozá “aquest és un gran assoliment, perquè una vegada aconseguit que el nucli urbà no s'inunde després de les obres realitzades en aquests quatre anys, eliminem també el risc d'inundació des de la Pista de Silla amb inversions del Ministeri per un valor de cinc milions d'euros”.

D’altra banda, el Regidor d’Obres i Projectes estràtegics de l’Ajuntament de Silla, ha destacat que “Finalment hem aconseguit que la Confederació i la Generalitat prenguen consciència del problema que sofreix Silla amb les inundacions. Els projectes que van fer els nostres antecessors en el consistori els estem fent realitat pensant en el bé general.”

L'anunci es realitza després de la reunió a tres bandes entre Ajuntament, Conselleria i Ministeri celebrada a Silla, amb l'assistència del Director General de l'Aigua, Manolo Aldeguer.

El projecte de canalització de les pluvials cap al barranc de Tafarra ha variat els plans inicials del Ministeri que, davant la necessitat de solucionar la inundació de la pista quan Silla tanca les comportes, proposava elevar la carretera creant un nou mur que desbordaria 13.000 metres cúbics cap a la localitat, projecte que ha trobat l'oposició frontal de l'alcalde i ha obligat a modificar el pla, de manera que es construirà un llit cap al barranc de Tafarra.

En l'actualitat, després de les obres realitzades en el nucli urbà per a la gestió de les pluvials, Silla ha suportat sense inundar-se els últims episodis de pluges copioses i torrencials, si bé continuen executant-se millores en la xarxa, com la canalització de les pluvials una de les rotondes de l’avinguda Espioca cap a Quatre Camins, al nord-oest de la localitat, i posteriorment cap a les basses de laminació de l’avinguda d’Alacant, situades en el nord-est del municipi dins del parc natural i que recullen el 35% de les aigües de les localitats veïnes.

Aquestes obres, amb una inversió d'un milió d'euros per part de la Conselleria, formen part del sistema d'evacuació planejat per a gestionar les aigües en la part baixa i que connecten amb les obres del Camí Vell de Russafa, també amb una inversió milionària que aconsegueix els sis milions i que aconseguiran minimitzar les molèsties causades per les fortes pluges al carrer de Sant Rafael i la Rambla de la Independència.

Aquesta inversió del Ministeri de Foment per a la construcció d'una llit cap al barranc de Tafarra des de la Pista de Silla, se suma al milió d'euros de la canalització cap a les basses de laminació en la zona nord de la localitat i a les inversions ja realitzades en les fases I i II que han suposat una inversió de 7,9 milions d'euros; la del projecte d'ampliació del col·lector de pluvials i de recuperació mediambiental del sistema de drenatge de la Bega, amb un pressupost de 6.210.694,78 euros, als quals cal sumar 539.497,50 euros de les expropiacions. En total, la Generalitat ha invertit 15'6 milions d'euros.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167