Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > TEAyudamos, el projecte IMPULSA més valorat en la IV Enquesta Popular
TEAyudamos, el projecte IMPULSA més valorat en la IV Enquesta Popular
12/03/2019
TEAyudamos, el projecte IMPULSA més valorat en la IV Enquesta Popular
El 62,89%, en contra del Tir i Arrossegament

En la IV Enquesta Popular, on es va preguntar a la ciutadania sobre la pràctica del Tir i Arrossegament, els projectes presentats a l’IMPULSA Silla 2019 i millores per al poble han participat 1.687 veïnes i veïns, de les que un 58,62% han participat mitjançant la modalitat online i un 41,37% presencialment.

La ciutadania, mitjançant la priorització dels sis projectes de la convocatòria IMPULSA Silla 2019, ha triat que se subvencione en primer lloc el projecte «Ajuda a les xiquetes i xiquets amb autisme a entendre el seu poble», impulsat per l’associació TEAyudamos. En segon lloc el projecte «X + inclusió», impulsat per Didàctic, i en tercer lloc el projecte «Club d'oci d'INs» impulsat per Creando Futuro. El projecte «En Silla, festes lliures d'agressions masclistes» impulsat per la Casa de la Dona ha quedat en quarta posició, mentre que «La Dansa dels Porrots de Silla, cronologia documentada» impulsat per l'Associació Cultural Dansa dels Porrots de Silla queda en quinta posició i «Sòrica» impulsat per Carles González en col·laboració amb la Casa de la Dona queda sext.

 

Pel que fa a la qüestió al voltant de la pràctica del tir i arrossegament al poble, la qual ha estat convocada per iniciativa popular amb més de 100 firmes ciutadanes (acollint-se a l’article 14 del Reglament de Participació Ciutadana), el resultat ha estat que el 62,89% de les persones participants s’ha manifestat en contra.

 

Ambdues qüestions s’han recomptat amb el sistema de recompte Schulze, per ser un sistema de vot preferencial que compleix amb el criteri de Condorcet, fet que permet identificar l'opció que, comparada amb qualsevol de les altres, és preferida per la majoria absoluta dels votants.

 

La ciutadania també ha realitzat propostes de millora per al poble. Aquesta qüestió té un caràcter obert i major complexitat d’anàlisi que serà estudiat en profunditat.

L'Enquesta Popular s’ha celebrat del 28 de febrer fins al 7 de març. Enguany s'hi han augmentat els punts de participació presencial i s'ha comptat amb personal al carrer que donava informació i facilitava a la ciutadania la seua participació, el que ha fet que la participació ciutadana haja augmentat respecte a la III Enquesta Popular. 

Enhorabona a totes i tots, perquè decidint conjuntament fem poble!

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167