Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Els 5 llibrets de les falles més veteranes de Silla obtenen premi de la Generalitat Valenciana
Els 5 llibrets de les falles més veteranes de Silla obtenen premi de la Generalitat Valenciana
06/03/2019
Els 5 llibrets de les falles més veteranes de Silla obtenen premi de la Generalitat Valenciana
La Generalitat Valenciana ha publicat els premis als llibrets de falla i cinc falles de Silla han obtingut premi.
IMG_9782
IMG_9753
IMG_9757
IMG_9763
IMG_9766
port_MG_5581
IMG_9784
Silla està d’enhorabona. Cinc falles aconsegueixen un premi de la Generalitat al seu llibret de falla per la promoció de l’ús del valencià i pel gran treball que han fet. La Falla Port ha obtingut el 12é premi. La Falla Reis Catòlics i la Falla Poble han obtingut en 16é i 18é, respectivament. La Falla Parc Sant Roc, el 37é i la Falla Mercat el 40é dels 80 premis que s’atorguen anualment entre tots els llibrets de falla.

Un any més les falles de Silla demostren que les falles no són sols festa, sinó que són cultura i que s’estimen la llengua. En els llibrets de falla, els fallers i les falleres tenen l’oportunitat d’escriure en valencià i promoure l’ús de la llengua. Amb els llibrets apareixen nous escriptors i escriptores que comencen a escriure en valencià, però també nous lectors i lectores ja que els llibrets arriben a una bona part de la població de Silla.

A través dels llibrets, les falles mostren a la ciutadania com és un any faller, redacten versos a les falleres majors i als presidents, escriuen assajos, articles d’investigació, entrevistes... 

En aquests premis es valora la presentació, el disseny, la correcció i adequació lingüístiques, l’ús del llenguatge inclusiu, els continguts literaris, la difusió i la publicitat en valencià. I, com hem pogut veure amb el resultat, els llibrets de Silla compleixen tots els criteris establerts.

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez: «Un any més les falles de Silla demostren que són un col·lectiu molt treballador que lluita perquè els seus llibrets de falla estiguen entre els millors. En aquesta línia, l’Ajuntament de Silla sempre posarà a la seua disposició el Servei de Normalització Lingüística perquè els assessore i els ajude en el que faça falta.»

El lliurament dels premis serà l’11 de març, a les 16.30 hores a l’auditori del Palau de les Arts Reina Sofia de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. L’entrada és lliure i es comptarà amb l’actuació musical de Xavier de Bétera (veu i percussió), Paco Lucas (llaüt), Nèstor Mont (veu i guitarra), Toni Fort (saxo i bansuri), Xuso Barbera (baix elèctric) i Aitor Sáez de Jaúregui (percussió).
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167