Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > CATORZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'AMPA SAGRADA FAMÍLIA
CATORZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'AMPA SAGRADA FAMÍLIA
26/02/2019
CATORZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'AMPA SAGRADA FAMÍLIA
La Regidoria de Participació facilita que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble
Arxius Associats
Somiem_Sagrada Familia
Dilluns passat va tindre lloc la catorzena sessió del programa SOMIEM Silla per a la qual l'AMPA del Col·legi Sagrada Família va obrir les seues portes. El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

En cada sessió, una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma es pretén construir un coneixement col•lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.

El desenvolupament de la sessió va tindre un clima molt amè en el qual es va valorar molt positivament com la iniciativa d'instal·lar tendals per fer ombra en les paelles del 9 d'Octubre, la semipeatonalització de la plaça del Poble (després de la seua renovació) i la construcció de la nova biblioteca.

Per altra banda, les persones assistents també es van mostrar crítiques amb qüestions com la falta de consciència cívica d'algunes persones propietàries de gossos per no arreplegar les caques d'animals o deixar-los orinar en instal·lacions públiques i zones d'oci infantil, la ubicació del skate park al poliesportiu en lloc d'habilitar-lo en una zona oberta com per exemple prop de l'Espai jove o l'estat dels descampats prop del poliesportiu, ja que genera inseguretat, i a més a més, poden incendiar-se.

A la sessió, també es van realitzar altres propostes com habilitar un espai per a activitats d'oci adaptat per a persones amb diversitat funcional, construir altra biblioteca en l'altra part del poble o, sensibilitzar perquè les persones propietàries de gossos netegen els pipis amb líquid i que se sancione a qui no arreplegue les caques recollint l'ADN dels animals.

A més a més, amb motiu de la iniciació de l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que consisteix en un conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu la implantació de formes de desplaçaments més sostenibles, transversalitzant criteris de cohesió social, defensa del medi ambient i millor qualitat de vida per a la ciutadania, es van realitzar propostes com fer una rotonda a meitat de l'av. Gandia per permetre una bona circulació.

La propera sessió del programa SOMIEM Silla tindrà lloc el pròxim dimecres 27 de febrer amb el Club de Patinatge l'Albufera de Silla a les 19h a la Nau Jove.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167