Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > TRETZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'ASSOCIACIÓ CULTURAL CASA D'ANDALUSIA
TRETZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'ASSOCIACIÓ CULTURAL CASA D'ANDALUSIA
12/02/2019
TRETZENA SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'ASSOCIACIÓ CULTURAL CASA D'ANDALUSIA
La Regidoria de Participació facilita que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble
Arxius Associats
Somiem Andalucia

Dimecres passat va tindre lloc la 13a sessió del programa SOMIEM Silla per a la qual l’Associació Cultural Casa d’Andalusia va obrir les seues portes. El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

 

En cada sessió, una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.

 

El desenvolupament de la sessió va tindre un clima molt amè en el qual es va valorar molt positivament l’acollida ciutadana en activitats que es realitzen al poble, les millores desenvolupades als parcs infantils, l'habilitació del servei d'autobús a la Fe, la instal·lació de l'ascensor de Renfe, així com que s'escolte la ciutadania i la seua veu compte en processos de participació, entre altres.

 

Per altra banda, les persones assistents també es van mostrar crítics amb la falta de consciència cívica de les persones propietàries de gossos en no arreplegar les caques; amb la falta de civisme, el vandalisme i l'augment de robatoris, i amb la inseguretat que pateixen les dones quan van soles, sobretot de nit.

 

A la sessió, també es van realitzar propostes com augmentar la seguretat i la vigilància policial, habilitar una via verda per passejar, córrer o anar amb bicicleta amb connexió intermunicipal, facilitar activitats d'oci nocturn per al col·lectiu d'entre 20 i 25 anys o instal·lar més bancs i papereres i millorar les voreres, els parcs i la biblioteca.

 

A més a més, amb motiu de la iniciació de l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que consisteix en un conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu la implantació de formes de desplaçaments més sostenibles, transversalitzant criteris de cohesió social, defensa del medi ambient i millor qualitat de vida per a la ciutadania, es van realitzar propostes en relació amb l'autobús, les voreres, la millora de la senyalització, l’habilitació d'una via verda i l’aparcament de bicicletes i cotxes. Totes aquestes propostes poden consultar-se fent clic ací.

 

La propera sessió del programa SOMIEM Silla tindrà lloc el pròxim dilluns 18 de febrer amb l'AMPA del col·legi Sagrada Família.


Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167