Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > LECTURA PÚBLICA DELS TREBALLS D'INVESTIGACIÓ REALITZATS PER ALUMNES DE BATXILLERAT DE L'INSTITUT ENRIC VALOR DE SILLA
LECTURA PÚBLICA DELS TREBALLS D'INVESTIGACIÓ REALITZATS PER ALUMNES DE BATXILLERAT DE L'INSTITUT ENRIC VALOR DE SILLA
25/01/2019
LECTURA PÚBLICA DELS TREBALLS D'INVESTIGACIÓ REALITZATS PER ALUMNES DE BATXILLERAT DE L'INSTITUT ENRIC VALOR DE SILLA
El passat dijous 17 de gener es van presentar els treballs d'investigació realitzats per alumnes de batxillerat de l'IES Enric Valor de Silla.
IMG_20190117_112822
IMG_20190117_121614
IMG_20190117_130046_BURST1
IMG_20190117_133029

Aquests treballs d’investigació s’han dut a terme dins del Programa d’Enriquiment Curricular en marxa des de fa cinc cursos. Els alumnes que inicien el batxillerat, de forma voluntària i tutoritzats per un professor o professora,  tenen l’opció de realitzar una investigació sobre temes que proposen els diferents departaments didàctics que hi participen. Els alumnes tenen un curs i un trimestre per a realitzar la investigació i lliurar el treball final que en resulte.

Posteriorment, els treballs són valorats per una comissió tècnica formada per 5 persones, entre ells dos experts en la matèria que s’exposa.

Enguany han sigut dos els projectes d’investigació realitzats i que versen sobre diverses temàtiques:

        Evidencias de incumplimientos de la ley de publicidad (realitzat per Celia Duart i Baixauli i Claudia González i Baixauli)

        Análisis del sedentarismo en el instituto IES Enric Valor y su relación con la diabetes (realitzat per Isabel Llácer i Martí, Maria Muñoz i Gimeno i Abel Rodríguez i Cardos).

        Desarrollo de una aplicación de guía turística sobre la localidad de Silla (realitzat per Daniel Bermejo i Asensio i Jorge Herreras Bermejo).

Elvira Simeón, una de les coordinadores del Programa d’Enriquiment Curricular junt a Elena Carbonell,  i Mª Josep Fortea  ha assenyalat que “la idea d’aquest programa és atendre les necessitats de l’alumnat amb alta capacitat. Gràcies a aquesta iniciativa, aquests joves poden realitzar un treball d’investigació durant un any i mig, que els permet buscar informació fora de l’aula, fer experiments, saber buscar bibliògrafa, i aprendre a fer un treball d’investigació de forma rigorosa, cosa que pot suposar per a ells, un aprenentatge d’un valor incalculable”

Per altra banda, la regidora d’Educació, Raquel Sánchez, que va assistir a l’exposició dels treballs, ha destacat “la capacitat de treball i de superació de les i els joves investigadors” així com “la implicació i la tasca de qualitat del professorat tutor que ha sabut encaminar i motivar a l’alumnat investigador”. Raquel Sánchez ha fet menció a la coordinadora del Programa d’Enriquiment Curricular, la professora de Silla Elvira Simeón per la seua dedicació a les cinc convocatòries.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167