Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla edita un calendari sobre els drets de la infància
Silla edita un calendari sobre els drets de la infància
18/01/2019
Silla edita un calendari sobre els drets de la infància
Enguany l'Ajuntament de Silla, a través de les regidories de Promoció del Valencià i de Participació Ciutadana, ha volgut dedicar el calendari 2019 als drets de la infància.
Raquel-Salva

En la Fira de Sant Sebastià, l’Agència de Promoció del Valencià distribuirà el calendari 2019 sobre els drets de la infància que vol contribuir a sensibilitzar la ciutadania del fet que els xiquets i les xiquetes tenen dret a ser feliços i a no patir els problemes dels adults com les separacions, el treball o les hipoteques. Les xiquetes i els xiquets tenen dret a estudiar, a gaudir, a jugar amb nines o amb cotxes sense fer-ne la distinció per sexe, etc.

A més, també tenen dret a ser com són, guapos, guapes, amb ulleres, amb aparells, amb cadires de rodes, amb malalties, amb un gènere diferent del sexe en què van nàixer... tenen dret a ser qui són, dret a la diversitat i a la inclusió, dret a ser iguals.

Finalment, cal remarcar que les xiquetes i els xiquets tenen dret a la cultura, a la llengua, a participar i, per tant, a decidir com volem que siga el nostre poble, el seu poble, Silla.

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, «amb aquesta campanya pretenem que tota la ciutadania conega i se sensibilitze amb els drets de la infància i l’adolescència, ja que elles i ells són els nostre present i el nostre futur».

El regidor de Participació Ciutadana, Salva Mestre, recalca que «és una acció més a favor de la infància i dels seus drets emmarcada dins del projecte de participació infantil “De l’aula al carrer”».

El 25 de desembre de 2018 entrava en vigor la llei valenciana de drets i garanties de la infància i l’adolescència (Llei 26/2018 de la Generalitat) que regula tots els drets que els xiquets, xiquetes i adolescents posseeixen per la simple raó de nàixer.

Aquesta campanya ha estat creada i coordinada per l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) de Silla i hi han participat les AVIVA d’Aldaia, Montserrat, Moncofa, Massamagrell, Santa Pola, Teulada, Algemesí i, a més, la Diputació de València.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167