Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > ÈXIT EN LA CONVOCATÒRIA DE LA II EDICIÓ «IMPULSA SILLA» 2019
ÈXIT EN LA CONVOCATÒRIA DE LA II EDICIÓ «IMPULSA SILLA» 2019
17/01/2019
ÈXIT EN LA CONVOCATÒRIA DE LA II EDICIÓ «IMPULSA SILLA» 2019
La ciutadania decidirà en la pròxima Enquesta Popular quin dels 7 projectes presentats es subvencionaran
impulsa-silla-20194

La Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació ha rebut 7 projectes que busquen adherir-se a l’IMPULSA Silla, que dota de pressupost a projectes lúdics i socioculturals orientats a estimular la vida cultural i social del municipi i la seua cohesió comunitària.


Els 7 projectes que s’han presentat són la creació d’un espai d’oci setmanal per a joves discapacitats, la instal·lació de pictogrames en edificis públics per presentar informació de manera visual i seqüencial per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), la construcció d’una escultura feminista, un curs de formació de monitors i monitores per a escoles de vacances destinat a persones amb diversitat funcional, un documental de la història de la dansa dels Porrots, un pla d’accions de sensibilització per unes festes lliures d'agressions masclistes i un reportatge audiovisual sobre la vida de Carmen Valero.


Segons el regidor Salva Mestre «ha sigut espectacular la gran resposta del veïnat en esta segona edició, perquè els 7 projectes són de gent de Silla i això demostra l’enorme potencial que tenim entre nosaltres amb ganes d’activar-se i de fer coses molt interessants per al poble».


Ara, els projectes han de passar una avaluació tècnica que validarà la seua viabilitat tècnica i econòmica i valorarà positivament les activitats que promocionen la interculturalitat, la igualtat de gènere, la integració de la diversitat, la memòria història, la protecció del medi ambient o del benestar animal i vegetal. De la mateixa manera, els projectes proposats hauran de promoure el llenguatge no sexista i no podran duplicar «allò que ja estiga fent-se dins de les promocions, els projectes i les actuacions de les diferents regidories de l’Ajuntament de Silla», segons estableixen les bases de la convocatòria.


Els projectes que siguen valorats positivament en la primera fase d'avaluació tècnica se sotmetran a la IV Enquesta Popular, que se celebrarà abans de la privamera, per tal d’establir un ordre de preferència i assignar el total de 5.000€ destinats a aquesta convocatòria. Així, «la ciutadania decidirà quins projectes prefereix subvencionar majoritàriament amb diners públics per a l’animació comunitària i sociocultural del municipi de Silla», segons estableixen les bases de la convocatòria.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167