Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla rep la visita de les representants d'organitzacions de dones tunisianes protagonistes de l'exposició «Elles Trien»
Silla rep la visita de les representants d'organitzacions de dones tunisianes protagonistes de l'exposició «Elles Trien»
10/01/2019
Silla rep la visita de les representants d'organitzacions de dones tunisianes protagonistes de l'exposició «Elles Trien»
Ahir es va rebre la visita a l'exposició «Elles Trien» per part de les protagonistes de l'exposició Saloua Kenou (AFTURD) i Najoua Baccar (ATFD), representants d'organitzacions de dones tunisianes. A l'acte es va comptar amb la participació de la regidora d'Igualtat de Silla, Raquel Sánchez Grande, i amb representants de la Casa de la Dona de Silla.
elles_trien
elles_trien02
elles_trien03
elles_trien04

Va ser un acte molt amè al qual les tunisianes i les silleres intercanviaren sensacions i experiències i s’aproparen així als diferents contextos culturals i a les problemàtiques per desigualtat de gènere a les comunitats. Les dones parlaren de la necessària incidència política i al suport de la cooperació al desenvolupament internacional per fer front a les desigualtats Nord-Sud. A més a més, s’intercanviaren obsequis i la regidora d’Igualtat els va lliurar el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Silla perquè pogueren conéixer, en més profunditat, el context del municipi.

 

L’exposició que ha acollit la Nau de la Cultura ha estat una mostra del treball de cooperació en quatre regions de Tunísia desenvolupada per l’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau. La mostra, organitzada conjuntament amb l’Associació Casa de la Dona, mostra quatre iniciatives realitzades amb perspectiva de gènere que es desenvolupen en diferents comunitats rurals. Així, el tret comú dels projectes és que les dones són les impulsores i les protagonistes actives de programes de desenvolupament econòmic sostenible, de participació activa, de recuperació de les tradicions i d’assistència a altres dones.

 

L’exposició és un recull d’imatges, fruit de la visita d’un fotògraf de Castelló i tres dones d’associacions de la comarca dels Ports. Els quatre van ser escollits per documentar la vida de les dones tunisianes, identificar problemàtiques i fer paral·lelismes entre la nostra societat i la de Tunísia. Per això, a l’exposició destaquen les líders de les diferents comunitats i una selecció d’imatges de projectes consolidats com el primer centre d’acollida a dones i xiquets i xiquetes maltractades; un espai associatiu per a la recuperació de l’artesania local; un projecte de preservació de l’oasi de Chenini, una cooperativa agrícola de mangrana i dàtils com a producció agrària sostenible amb planta de compostatge ecològica.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167