Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Pròximament comencen les obres d'accessibilitat a la Torre, restauració de la façana i condicionament de l'accés a la terrassa.
Pròximament comencen les obres d'accessibilitat a la Torre, restauració de la façana i condicionament de l'accés a la terrassa.
09/01/2019
Pròximament comencen les obres d'accessibilitat a la Torre, restauració de la façana i condicionament de l'accés a la terrassa.
L'Ajuntament de Silla ha rebut una subvenció destinada a finançar el projecte local d'actuació que consisteix a rehabilitar i posar en valor la Torre Musulmana i el Museu d'Història i Arqueologia de Silla.
FEDER horizontal valenciano
FEDER vertical valenciano

Ahir, l'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, i el regidor de Cultura, Valentín Mateos, van rebre a l'equip d'arquitectes encarregats de realitzar aquest projecte valorat en 250.000€ i cofinançat al 100% per la Generalitat Valenciana i el Programa Operatiu Europeu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.


Aquesta és la primera vegada en la història que Silla s'adhereix al programa operatiu FEDER, que concedeix ajudes a projectes d'actuació de les entitats locals de la Comunitat Valenciana per a la protecció, conservació o recuperació sobre béns de patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor, amb el cofinançament del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana.


La finalitat d'aquesta obra és tornar a la torre una presència urbana que, per la seua situació, havia perdut, i reparar els desperfectes que ara presenta. Per aconseguir-ho s’executarà una intervenció sobre les seues façanes, coberta i l'escala d'accés que formarà part de les obres generals d'accessibilitat, millora de l'entorn i millora funcional del conjunt edificat que estan realitzant-se. Aquesta intervenció està prevista a l'avantprojecte de rehabilitació i posada en valor de la Torre Musulmana i el Museu d'Història i Arqueologia de Silla (MARS), redactat per l'Àrea Tècnica de l'Ajuntament de Silla el desembre de 2017.


L'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha agraït la implicació de la Presidència de la Generalitat Valenciana «Gràcies a aquesta ajuda, gestionada directament per la Generalitat Valenciana, podrem donar a conéixer a tots els visitants el nostre museu i la nostra torre, dos dels patrimonis més importants que tenim al nostre poble. A més, amb aquesta intervenció es millorarà l'accessibilitat a la terrassa i podrem gaudir d'unes vistes privilegiades».


Per la seua banda, Valentín Mateos, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Silla, ha destacat que
«la consecució d'aquesta subvenció és gràcies al treball impulsat des de la Regidoria d'Urbanisme que aporta al nostre municipi recursos per a visibilitzar el nostre patrimoni i, per descomptat, la nostra història com a poble».

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167